Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

DIY Bio Diesel

Kostnaden för att använda bensin som bränsle för fordon är större än det redan höga priset som du betalar vid pumpen. Luftföroreningar är en extra kostnad för användning av bensin, samt potentiella konstgjorda oljeutsläpp och den resulterande skadan på oceaner och hav liv. Biodiesel, å andra sidan, kan göras med hjälp av något annat än inhemska förnybara resurser, inklusive använd vegetabilisk olja och animaliska fetter som du normalt skulle kasta bort som avfall. Dessutom är biodiesel vänligare mot miljön eftersom det brinner mycket renare än bensin. Saker du behöver
Begagnade vegetabilisk olja
Lye Metanol
eller kaliumhydroxid
1000ml, graderad 100 ml och 10 ml flaskor
Kemiskt resistenta skyddshandskar
Kemi mask säkerhet andning eller andningsskydd
skyddsglasögon eller ansiktsskydd
Skyddsförkläde
Quart-sized glasburk med lock
Kattsand
metallburk eller hink fylld med vatten
tjockväggiga wellpapplådor
Brandsläckare
Metal sil
metalltratt
Visa fler instruktioner
1

Hitta en väl ventilerad arbetsplats, skjul företrädesvis en metall på en betongplatta större än skjul själv. Se till att detta är så långt borta från ditt hus och garage som möjligt. Linje området med tillplattade wellpapplådor att innehålla utspilld olja. Vidta åtgärder för att förhindra att barn, djur eller till och med inbrottstjuvar. Märk alla kemiska behållare, inklusive din vegetabilisk olja.
2

Använd skyddsutrustning vid alla tidpunkter. Sätt på din ansiktsmask eller skyddsglasögon, säkerhet andningsmask, handskar och förkläde före och vid hantering eller blanda några kemikalier. Ta inte bort någon av dina redskap tills du är helt klar. Se till att din brandsläckare är i närheten.
3

Förbered och blanda kemikalier. Värm 500 ml används vegetabilisk olja till 120 grader Fahrenheit. Häll 100 ml metanol i en glasburk med användning av en metall tratt. Använd titrering för att höja din lutlösning till ett pH-värde mellan 8 och 9 innan den läggs till metanol. Lägg den uppvärmda vegetabiliska oljan i ett metallstycke sil i glasburk med metanol och lut. Täta och skaka flaskan kraftigt för att blanda kemikalier. Lämna burken på ett varmt ställe över natten.
4

Titta på din burk nästa dag. Vätskan ska ha bosatte sig i två skikt, ett ljus och en mörk. Identifiera och separera mörkare vätska i din burk (glycerin) från tändvätska (biodiesel). Häll biodiesel i en annan burk och låt den stå i två till tre dagar. Rena din biodiesel innan det i bilens bränsletank för att optimera prestanda och förhindra skador på dieselmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134363.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.