Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Dieselbränslen från djupa stekt mat Matolja

Biodiesel är en ren och fungerande alternativ bränsle. Tillverkad av förnybara energikällor och även spillolja, det är miljövänligt och giftfritt. Hemlagad bränslen, eller reaktorer, är billiga att bygga och driva och blir allt vanligare som petroleum bränslekostnaderna fortsätter att stiga. Processen är relativt säker med undantag av hantering av natriummetoxid, men med rätt försiktighetsåtgärder det är tillräckligt säkert att det inte borde vara avskräckande för någon som är intresserade av att brygga sitt eget bränsle. Råvara

Oljan kallas råmaterial. Om du använder använd matolja, måste du välja allt fast material ur det. De föredragna oljorna är raps, canola, majs, soja och solros. Du kan också använda jordnötsolja, palmolja, kokosolja, talg och ister, men dessa har en tendens att gel vid omkring 60 grader Fahrenheit, och det gör dem olämpliga i alla utom de varmaste klimaten.

Alkoholer

Använd etanol eller metanol som din alkohol-komponent. Etanol kan göras hemma i form av hembränt eller gin, men det är mycket svårare att använda. Metanol måste producerats kommersiellt, och det är mycket lättare att använda. Metanol är ett gift och får inte tas internt. Alkoholen ska vara 99 procent ren.
Lye

lut katalysatorn kan vara kaliumhydroxid (KOH) eller natriumhydroxid (NaOH). KOH måste vara minst 85 procent ren, och NaOH måste vara minst 97 procent ren. Lut reagerar med tenn, zink och aluminium material, så du måste använda glas, rostfritt stål eller polyetylen med hög densitet för att blanda metoxid (metanol och lut). Addera methoxide

metoxid är den kemiska katalysator som sättes till råvaran för att påbörja trans-esterifiering, eller bildning av metylestern kedjor, dvs biodiesel. Mät 0,12 liter metanol per 1 liter av matarmaterial. Mät och väger 3,1 gram natrium lut per liter av matarmaterial. Blanda lut och metanol i HDP behållaren tills lut upplöses.

Den resulterande kemiska är natriummetoxid, en mycket farlig kemikalie. Använd handskar och skyddsglasögon, och andas inte in rök. Detta ämne kan orsaka svåra frätskador och orsakar omedelbar nerv döden till vävnaden den kommer i kontakt. Du kommer inte känna det bränna dig.
Göra Diesel

råmaterialet värms upp och hålls vid 131 grader C. Tillsätt metoxid, och blanda vid 500 600 rpm med värme i 1,5 till 2,5 timmar eller tills prover tagna producera en brun färg till glycerin vid botten. Stäng av värmen och biandaren, och låt sedan faserna sedimentera ut. Det bör finnas ett lager av brun glycerin vid botten, gulaktig biodiesel i mitten och ett tunt skikt av biprodukt ovanpå. Tvätta bränslet genom blandning i vatten och omrörning försiktigt med ett akvarium luftaren sten i 24 timmar. Vattnet kommer att fälla föroreningar och bära dem till botten, där de kan dräneras bort. Låt bränslet att reglera och klargöra i cirka tre veckor, och sen har du användbar biodiesel som kan blandas i vilket förhållande som helst med dino diesel eller används direkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134076.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.