Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör hemmagjord Bio Diesel

Biodiesel karaktäriseras som dieselmotor bränsle som är gjord av förnybara, organiska råvaror. Processen att göra hemlagad biodiesel kan ske i ditt eget kök med rätt verktyg, ingredienser och kunskap. Nybörjare till denna process borde börja göra små satser med högsta kvalitet kemikalier. Detta kommer att eliminera risken för dålig kvalitet kemikalier förstör din resultat. När du behärskar processen och är redo att göra större partier, kan du hitta mindre dyra kemikalier i bulk. Saker du behöver
Gummi säkerhet handskar
Skyddsglasögon
Lye katalysator, såsom kalium Lätta hydroxid
plastpåsar
silvertejp
Vågar, med en noggrannhet på 0,1 g
200 ml metanol (det måste vara 99 procent ren) katalog Mätinstrument bägare för metanol och olja
Två trattar
Vit, halv-liters genomskinlig polyeten med hög densitet (HDPE) behållare, med propp och skruv- cap
1 liter ny rapsolja
Termometer
Blender du inte tänker på att använda igen
Två, 2-liters läskedrycker flaskor för 1-liters flaska
Glasbehållare
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddshandskar och skyddsglasögon. Mät 3,5 g av lut i en lätt plastpåse och placera den på vågen. Säkert stänga plastpåse, se till att det inte finns någon luft i den. Slå in påsen med tejp för att säkerställa att den är lufttät.
2

Mät upp 200 ml metanol. Med hjälp av tratten, häll metanol i halv-liters HDPE behållare.
3

Lägg luten till HDPE-burk med andra tratten. Sätt tillbaka proppen och skruva på locket ordentligt. Snurra behållaren runt. Tanken är att helt upplösa lut i metanol, som bildar natriummetoxid. Snurra tills vätskan är klar och fri från partiklar lut.
4

Värm rapsolja till 130 grader Fahrenheit använder termometer för noggrannhet. Häll oljan i mixern. Med mixern avstängd, häll försiktigt i natriummetoxid. Säkra blender lock väldigt tätt och på låg hastighet, blanda olja och natriummetoxid i 30 minuter.
5

Häll blandningen i en ren, 2-liters läsk flaska. Det är där det kommer att nöja sig med de närmaste 24 timmarna. Se till att locket skruvas på ordentligt, men tänk på att då blandningen svalnar, kommer den minskar och du kanske måste släppa in mer luft i flaskan som det kvittar.
6

Häll det översta lagret av biodiesel i en ren 2-liters flaska. En mörkt färgad glycerin biprodukt bildas i ett skikt på botten av flaskan. Det kommer att finnas en ren delningslinje mellan det och den bleka vätskan ovanför det, vilket är den faktiska biodiesel. Om du får något av glycerin skiktet blandas med biodiesel när man försöker hälla det i en ren flaska, låt det åter bosätta sig och försöka igen.
7

Slutför tvätt test för att se om din biodiesel var korrekt gjord och klar att använda. Tvätten prov bör utföras enligt följande: Placera 150 ml vatten i en 1-liters flaska som innehåller 150 ml av din biodiesel. Shake it up i 10 sekunder, och sedan låta blandningen set. Vattnet bör separera från biodiesel inom 30 minuter för att klara denna kvalitetsbedömning.
8

Slutför testet metanol kvalitet. För detta test, kombinera 25 ml av biodiesel med 225 ml metanol i en glasbehållare. De två ämnena bör kombinera utan några tecken på partiklar eller större förändringar färg. Ett klart skikt av material som flyter på toppen är normalt. Detta test säkerställer kvaliteten på din biodiesel blandning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134065.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.