Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man bygger en soldriven bil med Home Materials

Bygga en sol bil kan minska eller eliminera behovet av fossila bränslen, och kan uppmana andra att lära sig mer om solenergi. Det är möjligt för den genomsnittliga bakgård mekaniker att bygga en sol bil av vanligt förekommande material i ungefär en vecka. Saker du behöver
Automobile med komplett "löpverk"
Solpaneler
Ett dussin djupcyklingsbatterier
Golfbil motor
golfbil throttle
Begagnade hem rännor
Begagnade fastighetsnät
Visa fler instruktioner
1

Samla en betydande mängd hem ledningar. De flesta husen är anslutna med solid koppar, isolerad tråd. Detta tillgodoser en sol bil perfekt, och finns redan i en två-eller tre-ledarkabel. Omkring 20 meter kommer att krävas.
2

Hitta en bil lämplig för solenergi. Inte varje bil kan byggas in i en elektrisk /solar bil utan tunga, professionellt material. Lätta bilar, som i mitten av 1980 Honda modeller, kommer att bli lättare att driva med mindre makt och kommer att göra hemlagad solar bil genomförbart. Bilen behöver inte vara komplett, men det rekommenderas att återanvända åtminstone ramen, så att fordonet kommer att kvalificera sig för användning på väg. Vad som krävs är en "löpverk endast" bil, utan motor, men med bromsar, styrning, och möjligen en överföring. Bilen får inte ha servostyrning, bromsar makt, eller en automatisk växellåda. Ju enklare, billigare bil kommer att fungera bättre för solenergi.
3

Montera motorn golfbil i bilen. Den primära enheten kommer att drivas av den 10-plus-hästkrafter elmotor, som finns i många "grannskap" och golfbilar. Trots den låga motorstyrka, de ger tillräcklig kraft för att förflytta en lätt bil upp till 50 eller 60 mph. Dessa motorer har förbättrats sedan 1960-talet, och det är bättre att få en nyare motor. Mycket av tekniken kan skördas från vagnen, såsom gas och laddning utrustning, eller kan vara tillgängliga direkt på den lokala golfbanan för underhåll butik. Motorn, typiskt ett 48-volts dynamo, kommer att montera på drivaxeln eller överföring av fordonet med några häftsvetsar. De stora terminal leder kan kopplas till det inre och bak på bilen.
4

Montera djupcyklingsbatterier i bankerna. En typisk Honda CRX rymmer ett dussin av dessa batterier, och har en praktisk förvaring trunk för laddning hårdvara. Använda vanliga batterikablarna, ansluter tre batterier i parallell konfiguration. Fortsätt att ansluta de tolv batterier i grupper om tre, alla parallellkopplade. Detta kommer att ge fyra 12-volts banker. Koppla dessa banker i serie, som om de vore fyra stora batterier, tills alla tolv är anslutna. Detta ger ett slutligt totalt 48 volt, med tillräckligt ampere att upprätthålla hög hastighet. Anslut dessa till gasreglaget och främre motor, eftersom de var fast i vagnen (med några mätare eller säkringar). Låt de otäckta batterier, men täcker du polerna för att förhindra stötar.
5

Fäst solpanelen till fordonet. Vanligtvis taket och huven gör bäst, eftersom de är plana ytor som utsätts för solljus. Please solpaneler "fästen till bilen med aluminium stöd, t.ex. upp och ner används hus rännor. Koppla panelen till batterierna, antingen via laddaren eller med panelens medföljande elektronik. Många solpanel tillverkare kommer att införliva motstånd och elektronik som behövs för att ladda batterierna utan urladdning dem på natten (solpaneler fungerar i omvänd nattetid utan motstånd). Panelerna måste generera tillräckligt med el till "underhållsladdning" batteribanken eller ström laddaren, och kopplas i serie om flera används.
6

Testa sol bil. Kontrollera intervallet genom att köra fordonet i ett lokalt område. När batterierna är lägre än den effekt som krävs för att driva fordonet, låt det sitta i solen i upp till åtta timmar. Kontrollera laddning vid batterierna efter laddning, och lägga till fler paneler om möjligt. Fler paneler kommer att innebära en kortare laddningstid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134064.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.