Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Varför Är Elbilar bättre för miljön?

Även om de har en handfull praktiska nackdelar, är en sak som är vanligt om elbilen att det är renare på alla sätt jämfört med en konventionell, bensin-brinnande bil. Dessa bilar är inte bara mer effektiv, men också använda mindre farliga kemikalier i sin verksamhet. Detta gäller även när elbilen laddas med el från fossila bränslen växter. Ingen direkt Polution

En elbil använder batteriet för att driva motorn, brinner ingen bensin eller andra fossila bränslen och är därför ett noll koldioxidutsläpp fordon i sig. Eventuella skapade utsläpp är indirekta, som kommer från den ursprungliga källan till elektricitet. Addera Potentiellt Clean Energy

tanke på att batterierna i en elbil laddas med den lokala kraften rutnät, elbilar är så rena som galler. I teorin om den lokala strömförsörjningen drogs från en mix av vattenkraft, vindkraft, solenergi och kärnkraft, skulle den löpande elbilar vara både direkt och indirekt en källa för nollutsläpp.
Cleaner Även om fossila bränslen

eftersom även fossildrivna kraftverk är mer effektiva än en bils förbränningsmotor, är elbilen mer energieffektiv och ger mindre totala föroreningarna. Även användning av el från kol, är en elbil 4 procent mer effektiv än en bensin brinnande version av samma bil.
Batteribyte

Medan batterierna i både konventionella och elbilar kräver slutligen utbyte, avyttring av blybatterier som används i konventionella bilar är betydligt mer skadliga för miljön att bortskaffande av litium eller nickel-baserade batterier för elbilar.
Minskad Poisonous Vätskor

Elbilar har också en lägre eller ingen efterfrågan för många av de farliga och förorenande vätskor som används i en konventionell bil, såsom motorolja och frostskyddsmedel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134017.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.