Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Definiera Hydrogen Car Fuel Cell

bränslecellsbilar (FCVs) är en ny teknik avsedd att vara ett alternativ till traditionella gasdrivna fordon. Även kostnaden för fordon och infrastruktur som behövs för vätgas-stationer gör det olönsamt just nu, FCVs har potential för noll föroreningar. Syfte

FCVs är vätgas-drivna fordon avsedda att lösa problemen med miljöförstöring, beroendet av utländsk olja och stigande gaspriser.
Fuel Cell

flesta FCVs använder en polymer elektrolyt membran (PEM). Detta är ett batteri som använder vätgas och syre för att skapa elektricitet, frigör värme och vatten som biprodukt.
Reformatorn

Även FCVs kan rinna av ren vätgas, erhållande av ren vätgas kan vara en utmaning. En väg runt detta är att använda en reformator. Denna enhet kan vätgas som ska extraheras från andra gaser som naturgas som ska användas som bränsle. Men denna skapar någon koldioxid.
Fördelar

Fördelarna med FCVs inkluderar tysta motorer, lite eller ingen förorening, en mer kemiskt effektiv motor och förmåga att köra mer elektronik i ett fordon.
Nackdelar

Nackdelarna med FCVs inkluderar höga fordon kostnad, mindre arbetsområde, kallt väder problem, brist på pumpar vätgas, och konkurrens med andra alternativa fordon, som elektriska fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134271.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.