Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med alternativa bränslen för bilar

Stigande gaspriser, miljöförstöring och ny teknik bidrar alla till den ökade populariteten av alternativa bränslen såsom etanol, el, biodiesel, gasol, naturgas och vätgas. Var och en av de olika alternativa bränslen har sina olika fördelar och nackdelar. Etanol

Etanol är en alkohol som framställs genom destillering av grödor som majs. Det huvudsakliga målet för etanolbränsle är att minska beroendet av utländsk olja och minska utsläppen av växthusgaser. E10 består av 10 procent alkohol och 90 procent bensin och kan användas av alla fordon. E85 består av 85 procent alkohol och 15 procent bensin. Endast flexibla bränsle fordon (FFV) kan använda dem. Även etanol ger ett mer ekonomiskt och miljövänligt alternativ, kan endast FFV använda E85. Etanol är dessutom inte lika kraftfullt som bensin, vilket resulterar i färre miles per gallon.
Elbilar

Elfordon har många batterier med lagrad elektricitet. Fordonen körs på dessa batterier tills de behöver laddas. Den laddningen är så enkelt som att ansluta den till ett vägguttag. Eftersom de inte bränner bensin, det skapar mindre föroreningar. Dock kan dessa fordon endast färdas upp till 100 miles i genomsnitt innan de behöver laddas. Den el som behövs för att ladda dem brukar genereras av kraftverk som producerar föroreningar.
Biodiesel

Biodiesel är skapad av animaliska fetter, vegetabiliska oljor och återvunna fetter. Biodiesel är en blandning av petroleum diesel och biodiesel, noterades av B100, B20, B5 och B2. B2 innehåller 2 procent biodiesel. Tillverkarna varna för att använda halter högre än B5 grund av eventuella skador på motorn. Oljor och fetter som inte har omvandlats till biodiesel kommer att skada motorn. Även biodiesel är säker och giftfri, är det inte lika kraftfullt som vanlig diesel och skapar fler kväveoxidutsläppen.
Naturgas

Naturgas mestadels är gjord av metan och brinner mycket rent. Det finns två former av naturgas för fordon, komprimerad naturgas och flytande naturgas. Vissa fordon är dedikerade naturgas fordon, vilket innebär att de endast använder naturgas, medan de flesta är bi-fuel-fordon, med naturgas och vanlig bensin. Naturgasbilar producera upp till 90 procent mindre smog och 40 procent mindre växthusgaser, men är sällsynta och inte så effektiv.
FCV

Rena vätgasdrivna fordon kan vara kallad bränslecellsbilar (FCV) eller utsläppsfria fordon. Detta beror på att motorn fungerar genom att ta väte och bryta den till positiva joner och elektroner. Elektronerna används för att skapa elektricitet och både de positiva joner och elektroner kombineras med syre för att skapa vatten. Det finns praktiskt taget inga föroreningar. Dess restprodukten är vatten och värme. Men dessa fordon är sällsynta på grund av kostnaden för sin teknik. Dessutom finns det få bensinstationer som pumpar rent väte, vilket är varför vissa FCVs använder väte-baserade bränslen som inte skapar några föroreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134038.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.