Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Förstärka effekterna av etanol på Gasmotorer

Etanol-samma alkohol som finns i whisky, vodka och öl-är en potentiell ersättare bränsle för bensin. Du har använt etanol i bilens motor för år-kanske decennier och kanske du aldrig har lagt märke till. I 1979 den amerikanska regeringen i uppdrag att etanol användas som en tillsats för att minska bil utsläpp. Vanliga amerikanska blandningar innehålla upp till 10 procent etanol. Men E85, används i flex-fuel-fordon, är 85 procent etanol och är inte avsedd för de flesta fordon. Effektivitet och etanolblandningarna

Medan vanliga fordonsmotorer inte är avsedda att köras på 100 procent, de kan köra bra på en blandning av upp till 20 procent etanol, enligt "Effekter av Intermediate etanolblandningarna på Legacy Fordon och små icke-Road Motorer, Rapport 1, "producerat i oktober 2008 av Department of Energys Oak Ridge National Laboratory. I studien undersöktes effekten av 20 procent etanol blandas gas på 13 populära sena modeller och fann att "Inga körbarhet eller funktionsduglighet frågor observerades för de testade 13 fordon." Det också funnit att vissa utsläpp, sådan kolväten nonmethane (16 procent reduktion) och kolmonoxid minskningar på 13 procent (studien producerades innan koldioxidutsläppen erkändes av Environmental Protection Agency som en förorening). Dock såg de fordon som kör på blandningen 7.7 minskningar procent körsträcka jämfört med bensin utan etanol.
Problem med höga etanolblandningarna

använda gas blandningar med en högre procent etanol i en konventionell bil utan en konverteringssats kommer att resultera i ytterligare förluster körsträcka effektivitet. Och "Popular Mechanics" varnar för att E85-färdiga fordon kräver korrosionsbeständiga bränslesystem. Dessa system inkluderar uppgraderade plast och gummi som inte korroderar på grund av de högre syrenivåer i E85. Så konvertera en bil att köra på flex bränsle också skulle kräva ca $ 100 i reservdelar DOE: s chef, Steven Chu, berättade för New York Times.
Använda Etanol
< p> Det finns många fördelar med att använda etanol som bränsle-till exempel, det är renare förbränning (minska både utsläpp och hålla en motor renare), säkrare att hantera, bättre för miljön och inte är beroende av utvinningsindustrin teknik-de flesta motorer är inte gjorda för att köras på ren etanol. Naturvårdsverket har godkänt ett kit etanol konvertering, gjord av Flex Fuels USA för vissa, men inte alla, fordon.
Kallstart

skillnad från bensin, etanol inte förångas väl vid temperaturer under 64 grader Fahrenheit, enligt "Etanol Producent Magazine." Detta leder till problem vid start av motorerna med ren etanol eller E85 i kallare klimat och årstider. Moderna flexibla-fuel fordon och utrustning för cabrioleter bekämpa detta genom att lägga till mer etanol under fordonets start. Tidigare har några etanolbilar utrustas med en bensintank som används för att starta bilen. Trots avger mindre mängder utsläpp, inbegripet kolväten (kol Addera E85 och Utsläpp

koldioxid och kolmonoxid), kväveoxider och benezene, DOE konstaterar att motorer med E85 producera större mängder av formaldehyd, acetaldehyd och metanutsläpp. Eftersom ett brett spektrum av fordon testades finns det inga konkreta siffror att erbjuda, bara genomsnitt. Intressant nog visade icke-flex-fuel-fordon en större nedgång i de flesta utsläpp vid användning av E85 än flex-fuel-fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134273.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.