Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar av vätgasbilar

I stället för att köra på bensin, vätgasdrivna fordon använder vätgas som bränsle källa. Enligt California Energy Commission, är väte är en av de vanligaste elementen i atmosfären. Flera fördelar finns med att använda vätgasdrivna fordon: de är miljövänliga eftersom de släpper ut mindre utsläpp och föroreningar, lätt att tanka med en förnybar energikälla och så säker som bensin-drivna fordon. Miljövänlig

Eftersom vätgasdrivna fordon körs på en form av alternativ energi, vätgasdrivna fordon avger också mindre utsläpp eller föroreningar i luften än andra typer av bränslen. Använda en alternativa bränslen gör vätgas fordon mer miljövänliga än bilar som drivs med gas, vilket inte är en förnyelsebar energikälla. Köra vätgasdrivna fordon kommer att bidra till att förbättra luftkvaliteten och vattenkvaliteten för miljön, eftersom det kommer att ta in färre föroreningar från växthusgaser. Vätgasdrivna fordon avger några utsläpp, men de är lätta och icke-förorenande. Dispersionen hastighet av väte är också mycket snabbare än den hos gasen. Medan en gasläcka kan orsaka en miljökatastrof, inte väte inte har samma förorenande och farliga egenskaper, så som bränsle håller transporterar till tankställen, det är mindre risk för katastrofer.
Easy Tillgång

När vätgasfordon blir mer lättillgänglig, kommer vätgas källan vara mer tillgänglig än bensin-drivna fordon. Eftersom vätgas är en förnybar energikälla, inte använder vätgasfordon inte kräver ett utarmande av resurser. Dessutom kommer vätgasdrivna fordon och fordonsägare måste inte bero på främmande länder eftersom leverantörerna kan skapa vätgas från petrokemiska och klor-alkali industrier eller elektrolys, enligt bränslecell Markets. Med andra ord kan den energikälla för vätgasdrivna fordon skapas i stället för att vara beroende av en naturresurs som olja för att skapa gas.
Safe

Enligt konsumentskyddslagen Energy Center, vätgasdrivna fordon är lika säkra som fordon som drivs med bensin. Vätgas har varit i bruk från medicinska organisationer och svets-och gasindustrin för år. I alla år har det använts som energikälla för dessa branscher, register över Air Products indikera att det är en av de säkraste industrigaser. Medan all gas är lättantändlig, de vätgas-drivna fordon har färre brännbarhetsgränser frågor eftersom vätgas är lätt och har en tendens att fly områden snabbt, vilket också innebär att det minskar dess brandfarlighet takt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134486.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.