Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Framtida användning av naturgas

Till skillnad från olja är naturgas naturligt i gasform och brinner renare och säkert. Enligt American Petroleum Institute, är ett 100-årigt leveransavtal av naturgas för närvarande i USA. Med så mycket i reserv, är naturgas användningen ökar, liksom nya metoder för att använda den. Väte

Naturalgas.org anges att naturgas kan driva bränsleceller. Enligt fuelcells.org är bränsleceller ersätter bensin i bussar, tåg, flygplan, båtar, skotrar och gaffeltruckar. Andra användningsområden inkluderar dammsugare, motorväg vägskyltar och varuautomater. Snart människor kan använda miniatyr bränsleceller i bärbara datorer, mobiltelefoner och annan bärbar elektronik. Sjukhus, banker, polisstationer och kredit center kort använder bränsleceller för makten. Addera Petroleum Suppleant

Naturgas kan bli övergången bränsle som används för att byta från bensin och olja bränslen till miljövänligare bränslen som vind-och solkraft. Det hjälper också i produktionen av etanol, inte bara i gödselmedel för majs produktionen men i produktion av el som behövs för att framställa bränslet.
Elektricitet

Enligt till Union of Concerned Scientists, är den snabbast växande användningen av naturgas genererar elkraft. I USA var 29 procent av den totala naturgas som används under 2009 för att för detta ändamål. Med mer och mer efterfrågan på el och trenden att hitta andra källor än kol för att generera det, behovet av naturgas kommer att öka.
Värme

Enligt Grön 3D Home, 75 procent av ny-enfamiljshus avslutades 2003 används naturgas för uppvärmning. Som av 2010, är ​​cirka 52 procent av alla hushåll i USA antingen värmas eller värms och kyls med hjälp av naturgas. Förbränning av naturgas släpper ut 30 procent mindre koldioxid än olja och 45 procent mindre än kol. Även naturgas ugnar är upp till 78 procent effektivare, vilket gör naturgas en viktig uppvärmning resurs för framtiden.
Kraftvärme

Naturvårdsverket anger att naturgas används i kraftvärme eller kombinerad el och värme (CHP), en relativt ny process där en elektrisk anläggning kan öka verkningsgraden av bränsleåtgång 50 till 80 procent. Genom att generera energi på plats, kan stora institutioner återvinna spillvärme till el och ånga som sedan används för uppvärmning av byggnader och stöd i tillverkningsprocesser.
Trigeneration

Monty Goodell, VD och koncernchef av kraftvärme Technologies och trigeneration Företag påstår att den nyare trend, trigeneration, eller kombinerad kyla, värme och kraft (CCHP) är processen för att producera el, värme och kyla på ett ställe. Han säger vidare att detta system har verkningsgrad på över 90 procent och naturgas är en av de största leverantörerna av bränsle för detta ändamål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133997.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.