Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med icke-förnybara resurser

Non-förnybara energikällor, såsom olja, petroleum, naturgas, kol och uran, är några av de främsta källorna till bränsle som används för att ge el och värme till många industriella, kommersiella och hushållskunder. Dessa energikällor ger el och bensin att värma och kyla byggnader, bilar makt och ge energi för belysning, elektroniska apparater och utrustning. Det finns vissa fördelar med att utnyttja icke förnyelsebara bränslen samt några verkliga farhågor om framtida användning av dessa typer av energikällor. Kol

Kol är en viktig icke förnybar energikälla som ger elektricitet till många människor som bor i USA. Enligt Department of Energy, är kol som används för att generera mer än hälften av den el som konsumeras av den amerikanska allmänheten. Kolanläggningar anses vara en hörnsten i USA: s energi. Denna resurs finns naturligt i jorden, och även om det är riklig, kan den inte bytas ut när den konsumeras. Miljöförstöring och faror gruvdrift är problem som resulterar från tillverkning kol, och många industrier och företag måste följa strikta lock och föreskrifter för deras verksamhet.
Oil

Institutionen av energi anger att oljan är livsnerven i USA: s ekonomi, och detta bränsle uppfyller mer än 40 procent av den totala efterfrågan på energi i USA Oil är inte bara används för att leverera värme och el, det är också viktigt att transportsektorn i Amerika eftersom det ger bränsle till de flesta motordrivna fordon. Olja är ett flytande fossilt bränsle som finns i begränsat utbud inom jorden. Detta bränsle är icke-förnybart, och det mesta finns i andra delar av världen utanför USA. Att upprätthålla befintliga och framtida produktion olja energi är en svår process för USA Trots denna nation inte har möjlighet att upprätthålla sin oljeproduktion, det fortfarande måste förlita sig på utländska utbudet för att möta sina energibehov.

Naturgas

Naturgas är en icke-förnybara fossila bränslen som har skapats under tiden från resterna av växter och djur. Enligt Department of Energy, kommer denna form av energi spelar en allt större roll för att ge värme till slutanvändare och för tankning miljöbilar, såsom all-electric, flexibel bränsle och propan. Naturgas är inte en rik källa av energi inom USA, och mycket av det måste importeras. Miljöproblem, såsom föroreningar och störningar för djurlivet, uppträder i produktionen av naturgas. Naturgas kan inte fyllas på när det är utarmat som med andra icke-förnybara energikällor. Addera U-235

Uran är en annan icke-förnybar energikälla som ger kärnkraften genom processen av fission eller fusion. The Energy Information Administration (EIA) hävdar att det finns ett överflöd av uran, men det finns bara en viss typ av denna klippa (sk U-235), som kan utnyttjas för kärnkraftsapplikationer. Enligt MKB, står kärnkraften för 20 procent av landets elektricitet. MKB påpekar också att uran är tveksamt som en långsiktig kommersiell energikälla för elproduktion. Återställa uran är en komplicerad process, och detta är bara en anledning till energibranschen är tveksamt om dess förmåga att användas som en primär energikälla. Kärnkraftverken producerar också kärnavfall som måste noga regleras och återfinns i syfte att skydda människors liv och miljön.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134668.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.