Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är nackdelarna med biodiesel?

Biodiesel är en typ av diesel som släpper ut mindre föroreningar som petroleumbaserade dieselbränslen. Den är gjord av vegetabilisk olja, animaliskt fett eller återvunna fetter restaurang. Biodiesel är tillgänglig i sin rena form, B100, vilket är 100 procent biodiesel eller en blandad form som blandas med petroleum bränslen. Biodiesel firas eftersom det är giftfri, biologiskt nedbrytbar och är tillverkad av förnyelsebara energikällor. Den kan användas i de flesta dieselmotorer, men äldre motorer kanske inte kan hantera alla blandningar av biodiesel. Kolla din instruktionsbok för den blandning som är rätt för din bil. Högre gelpunkt

Biodiesel bränsle har högre gelpunkt än petroleumbaserade dieselbränslen. Detta innebär att bränslet förvandlas till en slaskig eller gel-liknande konsistens i kalla temperaturer. 100 procent biodiesel bränsle (B100) förvandlas till en gel vid 32 grader Fahrenheit, medan B20, visar en blandning av 20 procent biodiesel och 80 procent vanlig diesel till gel vid 7 grader Fahrenheit. Biodiesel s gelpunkt sänks då en lägre andel biodiesel finns i produkten. Biltillverkare inte garantin fordon om du använder en blandning ovanför B5 (5 procent biodiesel) på grund av den potentiella skadan av den höga gelpunkten. För att undvika denna typ av skador, inte köra biodiesel bränsle i bilen i kallt klimat. Om du måste köra biodiesel, använder en bränsleblandning och hålla din löpning dieselmotor, vilket är en vanlig metod för fordon som använder vanlig diesel i kalla klimat.
Motorhållbarhet

Biodiesel försämrar gummidelar som används i bränsleslangar och pumpsystem tätning över tiden. Högre procentuella blandningar av biodiesel kommer att försämra dessa komponenter ännu snabbare. Delar gjorda med naturliga eller butylgummin blir klibbigt och falla sönder om de tillåts komma i kontakt med ren biodiesel eller hög inblandning av biodiesel. Detta är ett särskilt stort problem i fordon tillverkade före 1994, då elastomerer och naturliga gummislangar vanligen användes. Efter 1994 började de flesta motortillverkarna använda syntetiska bränsleledningar och tätningar, så nedbrytning av biodiesel bör inte vara ett problem. Addera ditt kort hållbarhet

Biodiesel har en mycket kortare hållbarhet än petroleumbaserade dieselbränsle och bensin. Sex månader är den vanligaste beräknade hållbarhetstiden för biodiesel. Efter denna punkt i lager, bör din bränsle testas innan de tas i ett fordon. Det bästa alternativet är att köpa nybakade biodiesel bränsle i mindre mängder för att undvika att behöva lagra den under lång tid.
Tillgänglighet

Biodiesel bränsle är idag dyrare än oljebaserad diesel bränsle och är mindre vanligt förekommande. Du kan inte bara dra upp till en bensinstation och förvänta sig att hitta ren biodiesel tillgängliga vid pumparna, även om fler och fler bensinstationer gör biodieselblandningar tillgängliga för konsumenterna. Om du inte kan hitta biodiesel i ditt område, kan du göra det själv med hjälp av recept som är lätta att hitta på Internet. Biodiesel tillverkas med hjälp av förnybara energikällor som vegetabilisk olja och animaliska fetter. Problemet med att använda vegetabilisk olja för att göra är biodiesel att den använder så mycket av vegetabiliska leverans för produktion. Användningen av grönsaker för biodiesel ökar efterfrågan på grönsaker, som sedan ökar kostnaden för dessa grönsaker för konsumenten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133999.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.