Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur att fylla upp en Hydrogen Car

Ny teknik driver utvecklingen av grönare, mer bränslesnåla bilar, men det är fortfarande oklart om vätgasdrivna fordon kommer någonsin att bli en prisvärd, massproducerade alternativ. Men dessa bilar har stöd av myndigheter som vill se fler vätgasdrivna fordon på vägen. Detta har lett till utvecklingen av California Hydrogen Highway och andra väte bränslepåfyllning stationer i stater såsom Arizona, Delaware, Florida och Illinois. Processen för att fylla en väte bil är inte komplicerat, men enligt vätgas fordon testförare John O'Dell av Edmunds.com, "Just nu är det lite svårare - kräver en högre grad av fingerfärdighet än att dra in i din lokala bensinstation för en tank med vanlig blyfri. " Saker du behöver
väte bränslepåfyllning PIN
Visa fler instruktioner
1

Hitta en väte bränslepåfyllning station. Tills vätgas bilar blivit mer mainstream, kommer att hitta en väte tankställe vara den svåraste delen av att fylla upp en väte bil. National Hydrogen Association webbplats upprätthåller en sökbar väte tankställe databas. Här kan du söka efter väte bränslepåfyllning stationer i USA och Kanada tillhandahålls av stat eller provins.
2

Få din bil redo för att fylla genom att komma åt data port. Denna port kommer att ansluta via kablar till macken för att beräkna hur mycket vätgas bränsle du behöver. Enligt Penn State webbplats, "överför elektrisk kontakt, ungefär som en datorkabel, mätningar av tankens tryck, temperatur och kapacitet från bilen till stationen." Detta Din bil handboken kommer att ge dig specifika instruktioner för åtkomst till data port för din enskilda fordon.
3

Skriv in din väte tankning personnummer, eller PIN-kod, i datorn på bensinstation . Detta är en säkerhetsåtgärd för att förhindra obehörig åtkomst till vätgas. Du kommer att få denna kod med köpet av din vätgas fordon.
4

Anslut datakabeln från tankställe till dataporten. Du kommer att behöva för att låsa den på plats för att det ska fungera ordentligt. Ett ljus kommer att signalera att anslutningen har gjorts.
5

Koppla påfyllningsslangen till bränsletanken ventilen efter att ha sett att det datakabelanslutningen har gjorts. Till skillnad från en traditionell bensindriven bil där gasen slangen passar in i bensintanken ventilen, passar väte slangen på eller över bränsletanken ventil. Lås slangen på ventilen för att säkerställa att den är säker genom att använda låsmekanismen på slangen. Härifrån blir fyllningen automatiskt när datorerna i vätgas bilen och datorerna i bensinstation kommunicera. Om bränslepåfyllning inte startar automatiskt, kontrollera din data port och slanganslutningar. Systemet kommer inte att tanka bilen när datakabel eller slang är inte säker.
6

bort slangen först när bränslepåfyllning är klar. Ta sedan bort datakabeln från data port.
7

Byt vätgas locket bränslekranen innan du kör bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134596.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.