Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är fördelarna med etanolinblandning?

Etanol är en ren förbränning bränsle som härrör från grödor som majs i Amerika. Det är billigare än bensin och i blandningar av 10 procent, kan användas i vanliga motorer. Det har underlättat framväxten av flexibla bränsle (flex-fuel) bilar och har ett antal fördelar jämfört med traditionell bensin. Den vanligaste etanolblandning är en 10 procent blandning med blyfri bensin (E10 i detaljhandeln), som har klassificerats av Environmental Protection Agency som "väsentligen lika" oblandad bensin och lagligt att användas för vanliga bilar. En 85 procent blandning (E85 i detaljhandeln) är också tillgänglig för flex-fuel-fordon. Mätarställning

amerikanska biltillverkarna stödjer för närvarande användningen av en 10 procent etanol blandning i vanliga bilar, men vetenskapliga bevis som tyder på att en etanolinblandning på 20 till 30 procent kan leda till ökad körsträcka per gallon, matchande eller överstiger oblandad bensin. Studier ger belägg för att regelbunden fordon kan ha möjlighet att driva och dra fördel av en blandning av bensin med en högre andel etanol än 10 procent och EPA nyligen ökat den lagliga blandningen gränsen till 15 procent.
motorslitage

Studier har utförts på vanliga bilmotorer med en etanolinblandning på 85 procent, med resultat som tyder på att det inte bara är några negativa effekter på motorn, men att det också kan finnas vissa fördelar , eftersom några av de motorkomponenter verkade vara i bättre form än motordelar som utsätts för traditionella icke-blandad bensin. Addera ditt beroende av gas

Etanol /bensin blandningar har inte bara gett konsumenterna ett billigare bränsle alternativ, men genom att förskjuta traditionella icke-blandad bensin med bränsleprodukter som gjorts i Amerika, har minskat landets behov av råolja. Nära hälften av all bensin kommersiellt tillgängliga i nationen har en 10 procent blandning av etanol. Mängden etanol som produceras i Amerika varje dag kan minska landets oljeförbrukningen med 80.000 fat per dag, enligt Energy Information Administration.
Utsläpp

etanolblandningarna har minskade också destruktiva utsläpp bilavgaser, även när blandas med 10 procent. När blandningen är högre, i synnerhet 85 procent är ännu mer utsläpp förhindras från att gå in i atmosfären. Enligt Department of Energy, avger Etanol 20 procent mindre utsläpp av växthusgaser än vanlig bensin.
Ekonomi

Förutom att minska landets beroende av importerad råolja och varigenom nationella rå underskottet oljehandeln har etanol underlättas också en positiv bula till ekonomin genom att öka värdet för specifika grödor som används för att tillverka bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133998.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.