Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Effekten av Gasohol på gamla bilar

Gasohol hänvisar till en blandning av etylalkohol och bensin (vanligen 10 procent etanol, som kallas E10). Eftersom etanol fungerar också som lösningsmedel, orsakar det problem för äldre bilar som inte var avsedda för denna typ av bränsle. Historia

Några av de tidigaste bilarna i amerikansk historia som faktiskt gjordes för att köras på etanol, dock blev etanolbilen mycket sällsynt som bensin slå ut etanol som bränsle i valet för bilar.


Effekter

Låga koncentrationer av etanol (cirka 5 till 10 procent) kan försvaga och slutligen förstöra gummidelar såsom packningar och tätningar. Eftersom halterna blir högre, avlägsnar etanol uppbyggnad i bensintanken som då kan fastna i andra delar av bilen.
Potential

Etanol tenderar att behålla vatten. Denna vätskeansamling kunde rosta gastankar och orsaka vattenskador på andra komponenter i bilen.
Överväganden

De exakta effekterna av gasohol på äldre bilar kommer att bero på den speciella år och modell av bilen, samt procent etanol i gasohol föreningen.
Förebyggande /Solution

Classic bilägare borde rensa ut sin bils bränsletank och försegla den med en etanol-bevis material om de är oroliga för eventuella komplikationer från etanol. Människor inte planerar att använda en gammal bil för en stund bör lägga bränsle stabilisator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134272.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.