Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad Är Avgassystem för vätgasbilar?

Även vätgasbilar inför stora utmaningar innan de kan bli riktigt lönsamt, är väte fortfarande som ett attraktivt som ett alternativt bränsle. En del av det som gör det så attraktivt är dess miljöfördelar, vätgasbilar förorenar betydligt mindre än bilar som drivs med diesel eller bensin. Typer

Vissa vätgasbilar som Hondas FCX Clarity drivs av bränsleceller, enheter som använder bränsle för att generera elektrisk ström. Andra vätgasbilar som BMW: s Hydrogen 7 använder konventionella förbränningsmotorer som brinner vätgas i en cylinder för att driva en kolv som förvandlar vevaxeln.
Funktion

Både bränsleceller och förbränning motorerna kombinerar väte med syre för att skapa vatten eller H2O. Vattenånga är den enda avgaserna från vätgasdrivna bränsleceller bilar.
Potentiella

vätgas förbränningsmotorer främst avger vattenånga samt men kan också producera små mängder kväveoxider på grund av höga cylindertemperaturen. Mängden kväveoxid i avgaserna från dessa bilar är emellertid mycket mindre än den mängd från en jämförbar bensinmotor.
Fördelar

Vätgas bilar har potential att drastiskt minska föroreningarna, eftersom vätgas bilavgaser är huvudsakligen vattenånga. Till skillnad från fossila bränslen, inte bränna vätgas inte släpper ut koldioxid och kan därmed bidra till att minska CO2-utsläppen.
Överväganden

Oavsett om vätgas är ett verkligt grönt och hållbart bränsle beror inte bara på hur den används, men hur det produceras också. Användning av fossila bränslen för att producera vätgas, till exempel, skulle avge föroreningar och eventuellt upphäva vissa av de fördelar, varför är de flesta forskare inom området som söker nya metoder för att producera vätgas med hjälp av solenergi
<. br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134360.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.