Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Information om Solar Cars

solceller (PV) celler gör solenergi bilar en livskraftig form av transport. Cellerna använder ett medium, såsom kisel att omvandla solljus till elektricitet. Denna el används för att driva ett batteri, som ger kraft till solar fordonet. First Solar Car

William G. Cobb, en arbetare på General Motors, uppfann den första solar bil 1955. Denna sol bil bestod av 12 selen solceller och en liten Pooley elmotor.
Funktion

Solar bilar har solcellspaneler (som består av solceller) monterade på toppen av fordonet för att omvandla solljus till elektricitet. Omvandlare omvandla PV energi till användbar elektricitet. När denna energi omvandlas, en del av det lagras i batterierna och resten av det används som bränsle i bilen.
Solar Car Racing

Hans Tholstrup och Larry Perkins pionjärer sol bil racing i Australien 1983. Denna händelse gav upphov världsomspännande sol tävlingar bilspel som bidragit till att främja allmänhetens medvetenhet om sol fordon. Universitet och biltillverkare tävlar årligen i sol racing tävlingar.
Development

Venturi Astrolab, en fransk biltillverkare, har utvecklat en av de första kommersiellt producerade el-Solar Hybrid bilar.
Design

Mest sol bilar behöver en stor yta (taket) för att samla in solens strålar. Detta krav dikterar design, många sol bilar ser ut som en platt-toppad sköldpaddor Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134247.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.