Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Om Hydraulic Power

från River-drivna kvarnhjul till massiva kraftverksdammar, har människan utnyttjat lång vatten och andra vätskor som energikälla. Hydraulisk effekt är ett kraftfullt alternativ energikälla, och har även setts som en av lösningarna på dagens fossila bränslen kris. Det är ingen tvekan om att människor kommer att fortsätta att utnyttja den potenta energi av hydraulik för en lång tid framöver. Identifiering

Vetenskapen om vattenkraft är en delmängd av den större studien av hydraulik, som anser att power-genererande förmåga både vätska och gaser. Namnet "hydrauliska" kommer från det grekiska ordet för vatten, "vattenkraft", om studien av hydraulik även omfattar andra vätskor, såsom oljor.
Historia

Humans ha varit att utnyttja vattenkraft för de flesta av våra historien. Vattenhjulet var en av de tidigaste sätten människan använt hydraulisk kraft, sådana mekanismer, som används för att skapa mekanisk kraft, har varit i bruk över hela världen sedan urminnes tider. På senare tid har hydraulisk effekt tagits tillvara för att generera elektricitet, och även för att generera kinetisk rörelse (som i ett tåg kolv).
Typer
p Det finns två sätt att utnyttja vattenkraft. Den första är att helt enkelt peka på energin i rinnande vätska, vilket görs i vattenhjul och kraftverksdammar. Det andra är att placera vätskan under tryck, därigenom ger kraft i vätskan och kanalisera den till där kraften krävs, detta kan ses i stora anläggningsfordon, som använder hydraulisk kraft för tunga lyft
<. br> kraftverksdammar

En utbredd och väletablerad användning av vattenkraft är vattenkraft dammen, som använder specialdesignade dräneringssystem att fälla, rutt och utnyttja energin i strömmande vatten. Det finns mer än 2.000 kraftverksdammar runt om i världen, och det vatten som flyter genom dem skapar nästan en fjärdedel av världens el.
Tvist

avlyssning av vattenkraft via vattenkraft dammar har dragit en del kontroverser, eftersom uppdämning av vattendrag kan leda till oåterkalleliga förändringar i närmiljön, inklusive förstörelse av livsmiljöer och arter utrotas. Det har samtal att stoppa dammbygget och även att riva befintliga dammar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134053.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.