Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Den Cons av vätgasdrivna bilar

Vi hör det från bilföretag, ingenjörer och politiker: "Vätgasdrivna bilar är den våg av framtiden." Men så länge som vi har hört här, verkar vätgasdrivna bränsleceller teknik inte att få någon närmare förekommer på marknaden. Det finns flera skäl till varför vätgasdrivna bilar aldrig får drabbat scenen i någon form av betydande antal. Fuel Storage

En anledning till att vätgasdrivna bränsleceller teknik inte har kommit igång är att det är svårt att lagra i de mängder som de flesta människor förväntar sig av en bils bränsleekonomi kapacitet. Generellt bilar innehåller tillräckligt med bränsle för bilen att färdas 300-400 miles innan behöva tanka. För att lagra så mycket väte, kan bränsletanken måste vara otroligt tung för att förhindra det från att explodera i fallet med en kollision. Den extra vikten skulle leda till en minskning i bränsle körsträcka, vilket gör det till ett moment 22 scenario där lägger mer bränsle kapacitet leder till mindre bränsleeffektivitet.
Production Cost

Biltillverkare ser bekostnad av väte bilproduktion och den uppfattade bristen på efterfrågan som avskräckande för att skapa massproducerade vätgasdrivna fordon. Eftersom det material som behövs för att tillverka vätgasdrivna bilar är inte lätt tillgänglig och tekniken är dyr i sig, skulle tillverkarna måste ta ut höga priser för de fordon som skulle driva dem ut ur utbudet av den genomsnittlige köparen.
Addera Underhåll

Eftersom tekniken är specialiserad, skulle vätgasdrivna bilar är dyra att underhålla. Experter skulle behöva göra alla viktiga reparationer och reservdelar skulle bli dyrt.
Fuel Tillgänglighet

Vätgas bränsle är svårt att få på grund av brist på infrastruktur och bekostnad av produktionen. För att förmå tillverkarna att skapa vätgasdrivna bilar, vätgas stationer skulle vara gemensamma och utbrett nog för bilägare att ha lokal tillgång till bränsle. Addera konkurrens med elbilar /

hybrid-och elbilar är för närvarande i produktion och njut av en efterfrågan på marknaden för alternativa drivna bilar. Eftersom en infrastruktur redan finns för el och tekniken är billigare och lättare att utveckla, skulle vätgasdrivna bilar måste övervinna det grepp som hybrid-och elbilar njuta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134415.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.