Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med propan

Den genomsnittliga kunden använder propan i två viktiga miljöer. Fordon är den första miljön. Propan kan köra ett fordon i sig självt eller i samband med bensin eller dieselbränsle. Hemmet är den andra miljön. Propan kan värma vatten i stället för el och naturgas. Fördelarna och nackdelarna med propan variera något beroende på miljön. Fördelar i Fordon Till Salu

Propan används i fordon brukar kallas gasol. Det ger färre gifter i luften än andra bränslen och är mindre brandfarligt. Dessutom kommer 85 procent av propan inifrån USA i motsats till olja som används för att skapa bensin och diesel, vilket är endast 40 procent inhemska.
Nackdelar i Fordon Till Salu < p> Som av 2011, har USA inte kommersiellt producerat ett fordon att köra på propan sedan 2004. En konsument kan eftermontera sitt fordon, men det kräver att ersätta hela bränslesystemet, inklusive bränsletankar, eftersom propan kräver högtryckstankar. Medan propan kostar mindre än gas, är det inte lätt tillgänglig. Det amerikanska energidepartementet rapporterade i februari 2010 att USA hade omkring 2.400 propan tankställen. Även propan-drivna fordon behålla makten och acceleration liknar gasdrivna fordon, erbjuder propan något färre miles till gallon.
Hem Fördelar

Konsumentverket Energy Center rapporterar att propan är nästan alltid billigare än el vid uppvärmning av vatten för en varmvattenberedare. Liksom el och naturgas, fungerar propan med både tanked och tankless, även kallad "on-demand", varmvattenberedare. Dessutom Simma University.com rapporterar att en propan-drivna värmare kommer att värma en pool snabbare än nästan någon annan typ av värmesystem.
Home Nackdelar

Medan propan- drivna varmvattenberedare kostar i allmänhet mindre än elektriska värmare, de kostar mer än naturgas. Enligt Consumer Energy Center, kan du spendera $ 150 till $ 250 Mer uppvärmning med propan än med naturgas. Även propan värmer en pool snabbt, det kostar mer än traditionella pool-uppvärmning alternativ. Simma University rekommenderar det här alternativet om du värmer poolen bara några gånger om året, perfekt för en kort tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134765.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.