Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör en tank Biodiesel Wash

Nyligen gjorde biodiesel ofta innehåller föroreningar som kan inverka negativt dess prestanda i dieselmotorer. Många biodieseltillverkarna anställa en tvättanken att spola oönskade partiklar och tvålrester från bränslet med hjälp av en fin dimma av water.The vatten sprutas på toppen av biodiesel. Eftersom det är tyngre, sjunker den gradvis till botten av tanken, transporterar föroreningar med den. När vattnet lägger sig på botten det kan dräneras från tanken och lämnar rent bränsle bakom. Saker du behöver
55-gallon stålfat
Drum deheader
3/4-tums kulventil
Rörtång
200 inches av 1-tums vinkeljärn
Welder
5-liters hink
24 - med 24 - tums förening board
24 - från 24-inches av plastfolie
silikonmassa
Bricks
Visa fler instruktioner

1

Skär botten av en sluten stål 55-liters fat med ett verktyg som kallas en trumma deheader. Detta kommer att vara överst i disktanken.
2

Vänd på trumman över. Trä en 3/4-tums kulventil i locket på trumman. Trumman kan ha två lock, av vilka en skall ha en 3/4-inch tråd som kommer att acceptera ventilen.
3

Svetsa ställning för tanken av en-tums vinkel järn. Montern ska ha fyra stagade ben, och har en segelfri höjd på 18 inches. En sida bör vara öppen och ha en horisontell clearance av 18 inches. Detta tillåter placeringen av en 5-liters hink under disktanken för dränering av tvättvatten från botten av disktanken.
4

Klipp en bit av förening ombord något större än överdelen av den tvätta tank. Limma ett blad av plast till botten med det här locket. Applicera silikon fogmassa runt kanten av locket, och låt locket sitta tills kisel förlorar sin klibbighet. Det bör fortfarande vara mjuka.
5

Placera locket på trumman, kisel nedåt. Placera några brickor på toppen av locket för att trycka ner den, vilket gör en fin tätning i form av fälgen. Locket kommer fortfarande att vara flyttbara (kisel fastnar inte), men det kommer att göra en fin tätning när den är på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134429.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.