Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör biodiesel från hydrerad vegetabiliskt matfett

Någon typ av vegetabilisk olja eller animaliskt fett, inklusive matfett, kan omvandlas till biodiesel bränsle, med en ganska enkel kemisk reaktion, och som används i en vanlig dieselmotor utan större ändringar. Använda matfett för att göra biodiesel kräver ytterligare uppvärmning av ingredienserna innan blandningsprocessen, jämfört med att använda vegetabiliska oljor som är flytande vid rumstemperatur. Den grundliga uppvärmningen är nödvändigt för att göra fettet flyter lättare och förhindrar ofullständig omvandling under processing.While inte det första valet för användning i biodiesel, används förkortningen allmänt tillgänglig gratis från restauranger, vilket gör det till ett ekonomiskt attraktivt alternativ. Saker du behöver
skyddshandskar
Respirator
Skyddsglasögon
50 ml kolv
Metanol
PH
indikatorlösning Graderad pipett
Lye (NaOH) katalog Grease förvaringsbehållare
Värmeelement
Catalyst reaktion container
Mixer
Pump
Mixing container
Färdig bränsleförråd container
Glycerol förvaringsbehållare
Visa fler instruktioner

en

Blanda 1 milliliter av smält matfett med 10 ml metanol i en 50 ml kolv och tillsätt tre droppar pH-indikatorlösning. Lägg 0,1 procent lut (NaOH) droppe för droppe från en graderad pipett tills ett pH av 9 uppnås. Denna process för bestämning av surhetsgraden för matfettet är känd som titrering. Beräkna mängden lut som behövs för hela satsen av biodiesel baserad på mängden vid titreringen.
2

Heat matfett till 130 grader C. Rör om då för att säkerställa jämn uppvärmning.

Billiga 3

Blanda metanol i mängden 20 procent av den totala volymen förkorta med mängden lut beräknas under titreringen. Fortsätt att röra om blandningen under 30 minuter eller tills lut är helt upplöst. Detta producerar metoxid.
4

Pumpa metoxid och en förkortning till en blandningsbehållare och agitera under en timme. Låt blandningen sedimentera under minst 12 timmar. Glycerol kommer att sjunka till botten av blandningsbehållaren.
5

Rita biodiesel (en ljusgul vätska) från den övre delen av blandningsbehållaren. Avlägsna glycerol (en tjock, mörk-brun vätska) från botten av blandningsbehållaren och butik för korrekt omhändertagande vid ett reningsverk.
6

Tvätta biodiesel genom imma vatten ovanpå bränslet och dränera bort det från botten. Använd en mängd vatten som motsvarar den mängd biodiesel spolas. Spraya vatten med en hastighet så låg att den inte bryter biodiesel yta. Denna kurs kommer att variera beroende på storleken på behållaren, men 5 liter per timme är en bra utgångspunkt.
7

Låt bränslet att sitta i minst åtta timmar. Tappa eventuellt kvarvarande vatten och förvara biodiesel för användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134394.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.