Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Potentiella Konsumenternas oro för Etanol

Trots att vara närvarande i vanliga bensin i form av E10, förblir etanol en omtvistad, om knappa, bränsle för amerikanska konsumenter. Högre procentuella blandningar som E85 är inte tillgängliga på en tillräckligt stor retail skala för att göra omfattande användning verklighet. Konsumenter som har flex bränsle fordon som kan använda E85 är också inför ekonomiska, miljömässiga och sociala hinder i antagandet etanol som ett primärt bränsle. Fuel Efficiency

Eftersom E85 innehåller ca 40.000 British Thermal Units energi mindre per gallon än vad vanlig blyfri bensin, användning av etanol innebär att konsumenterna måste tanka oftare för samma energibehov. Om det inte finns ett incitament som uppväger denna inneboende nackdel med etanol jämfört med bensin, till exempel en betydligt lägre pris, kommer konsumenterna inte att vara motiverade att göra övergången på bekostnad av lägre bränsleförbrukning. Även historiska direkta priser vid pumpen tyder på att etanol är ett fynd jämfört med bensin, säger Bränsle testare att det skulle behöva vara 25 till 40 procent billigare att vara en "deal" till konsumenter från en energikostnad synpunkt.


mat kontra bränsle och miljöpåverkan
Konsumenter

kan motiveras av andra frågor än de dag-till-dag finansiella konsekvenserna av etanol används. De kan vara främmande för att använda ett bränsle som härrör från grödor som annars skulle kunna riktas till livsmedelsförsörjningen, eller ogillar de högre livsmedelspriserna att efterfrågan på grödor som majs för bränsle verkar fällning. Anhängare av etanol på FoodPriceTruth webbplats påpekar dock att sambandet mellan prisökningarna på livsmedel och etanol är missvisande, eftersom majs används till biobränsle är annorlunda än den som används för livsmedel. Dessutom tillskriver Purdue ekonom Wally Tyner högre matkostnader till högre oljepriser och grundläggande faktorer som inte är etanolproduktion. De konsumenter som kanske också fråga om det verkliga miljöpåverkan etanol, och om det verkligen inte lägga till koldioxidutsläpp problemet snarare än mildra den, kommer inte uppmuntras genom studier som citeras av Consumer Reports som brottas som majs-baserad etanol indirekt orsakar lantbrukare i andra länder för att klara mer mark för grödor som fördrivits av majs.
Retail Tillgänglighet

Ur en praktisk synvinkel, etanol i form av E85 är inte allmänt tillgängligt nog att göra det det förvalda alternativet för konsumenterna. Även E10 är en vanlig form av etanol-berikad bensin, högre nivå blandningar inte är lätt tillgängliga om du inte bor i mellanvästern, där majs för etanol produceras. Med tanke på den relativa bristen på E85 stationer i en persons tillstånd eller ort, eller ca 3.000 stationer rikstäckande i januari 2011, kör extra miles till närmaste E85 stationen för påfyllnad motverkar eventuella vinster som gjorts från att använda bränslet.

Motor eller skada delar

Även Flex Fuel fordon är byggda för att tåla frätning av etanol som annars skulle skada traditionella fordon, kör inte alla sådana fordon eller använder E85 för sina FFV och ökad tillgång till etanol och dess olika blandningar är problematiskt för äldre-modellbilar. Konvertera en bil för att rymma etanol är en annan potentiell stötesten att vissa konsumenter bara inte kan vara villiga att åta sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134735.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.