Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder zeoliter att avlägsna vatten från alkohol Fuel

Alkohol bränsle görs genom att blanda bensin med etanol, en alkohol som framställts genom destillation av någon växt. Etanol är oftast tillverkad av majs, i USA, men kan också göras från sockerrör, gräsklipp, matavfall och hav kelp. Etanol innehåller några procent av vatten. Drivmedel kan innehålla högst 0,7 procent av vatten. Etanol måste vara uttorkad innan blandning med bensin och använda som en livskraftig bränsle. Zeoliter används för att dehydratisera alkohol. Zeoliter, antingen konstgjorda eller naturligt förekommande, är porösa mineraliska ämnen som absorberar vissa joner, molekyler eller föreningar, såsom H2O, vatten. Saker du behöver
Etanol eller metanol fortfarande
3A molekylsil
ren etanol container
Bränsle producent tillstånd från amerikanska staten
Heat torrdammsugare
lödverktyg (tillval) katalog Metall eller PVC rör (tillval) katalog ståltrådsnät (tillval) katalog Goggles
Arbetshandskar
Skyddsförkläde
Visa fler instruktioner
1

Place molekylsikt i en container där etanolen kommer att hållas. Molekylsil kommer i form av antingen vita pellets eller pärlor. Vissa tillverkare föredrar att hälla den molekylära sil i en slang struktur som säkrar sikten i ena änden av ståltrådsnät. Tanken är att låta etanolen att strömma genom silen ned i behållaren utan att behöva fiska sikten ut efteråt.
2

Secure ståltrådsnät till ena änden av en längd av metallrör med en lödning verktyg eller till PVC-rörledningar med en häftpistol. Häll molekylsikten i den öppna änden av röret. Se till att sikten inte faller genom röret. Sätt ännu karaffen öppningen i den öppna änden av röret, och vrid på tappen.
3

Häll etanol över molekylsikten. Den molekylära strukturen hos zeoliten är ett gitter. Den 3a molekylsil kommer att tillåta metall att passera snabbt, men kommer att hålla och absorberar vatten som etanolen passerar igenom. Resultatet från att passera genom sikten kommer att vara 100 procent etanol. Vissa tillverkare föredrar att hälla den molekylära sil i en slang struktur som säkrar sikten i ena änden av ett metallnät. Säkra trådnät till ena änden av en längd av metall eller PVC rör. Häll den molekylära
4

bort molekylsikt. Torka ut sikten i en värme torr vakuum. Vatten skall utvisas från zeoliter att göra dem tillgängliga för återanvändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134518.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.