Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Körning Artighet & användning av strålkastarna på bilar

Meriam-Webster definierar "artighet" som "beteende präglas av polerade seder eller respekt för andra." När det gäller att köra ett motorfordon, kan utöva artighet att göra din tid bakom ratten roligare, mindre stressigt och kan bidra till att minska din chans att bli inblandad i en olycka. Körning artighet kan rädda liv. Artig användning av Strålkastare

Synlighet nattetid är kraftigt reducerad. Det är frestande att använda dina high-beam strålkastare för att öka avståndet i synlighet. Eftersom hög-balkar riktar högre än vanliga strålkastare de ofta blinda andra bilister framför dig. Höga-balkar bör inte användas inom 500 meter från mötande trafik eller inom 200 meter från ett fordon framför dig.


Säker användning av Strålkastare på grund av minskad nattetid synlighet, är det säkrare att anpassa körvanor på natten. Hastighet bör minskas så att stoppsträckan är mindre än det siktfält som tillhandahålls av strålkastare. Kurvor ger en utmaning på natten, eftersom strålkastarna generellt ger belysning i en rak linje, så bör förarna bromsa när man närmar kurvor. Dåligt väder på natten, som regn, dimma eller snö, kan påverka hög-beam strålkastare som ett prisma, bryta ljus och gör det svårare att se. Strålkastare ska vara nedtonade under dessa förhållanden.
Lane Courtesy

National Bilister Association (NMA) har identifierat ett område av körning artighet som, om de utövas mer regelbundet, skulle göra vägarna säkrare, minska trängseln och spara bränsle. De kallar det "Lane Artighet," eller bruket att ge efter för snabbare rörliga trafiken. Lane artighet är oftast ignoreras på flerfiliga vägar eller motorvägar från långsamma bilister i längst till vänster eller omkörningsfilen. I många stater är det vänstra körfältet tänkt att användas för att leda och långsammare rörliga trafiken är att hålla till höger. Den NMA har namngett juni varje år "Lane Courtesy Month" för att väcka mer uppmärksamhet åt frågan.
Distraherad körning är oartigt Driving

Tjänstemän från Westchester County, New York, varnar för att aggressiv körning, eller road rage, kan framkallas av vissa beteenden av andra förare. Omvänt, många av de åtgärder som leder till aggressiv körning på den del av andra "är helt enkelt elimineras genom att öva vanlig hövlighet." Många av dessa åtgärder faller under kategorin av distraherad körning. Det amerikanska Department of Transportation har en hel webbplats för distraherad körning. De påpekar att varje verksamhet en person som bedriver under körning som avleder förarens uppmärksamhet från "primära uppgiften att köra" fara för föraren och andra på vägen. Några av de vanligaste formerna av distraherad körning är textning, talar i en mobiltelefon, äta och /eller dricka och byta radiostation, CD-eller MP3-spelare.
Artig användning av blinkers

Användningen av blinkers att ange din avsikt att göra en sväng eller filbyte är till gagn för andra förare. Genom att signalera dina avsikter via dina blinkers, ger dig bilister bakom dig eller mötande trafik i en korsning tid att reagera och anpassa sin egen körning. I många stater och lokala jurisdiktioner, är det olagligt att göra en sväng eller körfält ändras utan signalering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149523.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.