Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2002 Chevy Blazer

A 2002 Chevy Blazer har ett rykte av att vara en mycket robust och väl fungerande fordon. Men liksom de flesta sportbilar, är blazersna gas körsträcka ganska låg, i genomsnitt 14 stadens miles per gallon och 18 km motorväg per gallon bränsle. Även stadsjeepar är kända för sina bensinslukande egenskaper, förbättra gas körsträcka på 2002 Chevy Blazer kan åstadkommas genom att följa några enkla steg. Instruktioner
1

Kontrollera din bränslepump regelbundet och utföra rutinunderhåll med minutiös omsorg. Den 2002-modellen Chevy Blazer har ett olyckligt rykte för bränslepumpar går dåligt. Även om detta kan säkert vara en svaghet i det märke på bilen själv, kan stanna på toppen av pumpens kondition genom att regelbundet byta filter och kontroll av olja bidra till att du dra nytta av den maximala livslängd kapacitet din bränslepump. Om du märker att själva pumpen går dåligt, byt ut det så snart som möjligt så att du kan fortsätta att få den bästa gas körsträcka möjligt vid körning.
2

Minska lasten genom att ta bort överflödiga kilon från din SUV. Även om det är verkligen frestande att bekvämt bära verktyg och utrustning i släptåg, tvingar den extra vikten din motor för att arbeta hårdare, vilket kräver mer bränsle från din bensintank. Bestäm vad du verkligen behöver din Blazer bära på en daglig basis och minska belastningen den bär så mycket som möjligt.
3

Kontrollera luften i ditt Blazer s däck med varje bränsle stopp. Genom att hålla däcken vid full kapacitet, kommer du minska stressen på din motor. Göra en vana att kontrollera lufttrycket också hjälper till att förhindra läckage som annars skulle gå obemärkt förbi, men skulle säkert tömma din bensintank och påverka din MPG. Ju effektivare dina däck kör, desto mindre stam din motor och bränslepump måste uthärda.
4

Byt ditt luftfilter på en regelbunden basis. Smutsiga luftfilter minska effekten av din acceleration kapacitet och orsaka större belastning på motorn när du börjar köra. Rengör luftfilter möjliggöra en smidig luftflöde under körning, därför resulterar i ökad bränsle prestanda för din Blazer.
5

Utvärdera dina körvanor och göra justeringar vid behov. Genom att accelerera successivt, bespara dig din Blazer den inledande bensinslukande effekt att stadsjeepar är så välkänt för. Plötsliga ökningar av hastigheten kräver en spurt av motor aktivitet, som kräver massa mängder bränsle för att fungera. En långsam och gradvis uppbyggnad av hastighet, följt av en stadig kusten, är mycket mer skonsam mot din motor och därmed kräver mindre bränsle från din bensintank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148409.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.