Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Care Med en 5-växlade

Före 1950-talet, var alla bilar och lastbilar som säljs i USA manuell växellåda fordon. Införandet av automatisk sändning utförd körning mycket lättare att lära. Fordon med automatisk växellåda blev mycket populär trots lägre bränsleeffektivitet och makt än de med manuell växellåda. Förespråkare för manuell växellåda citerar dessa fördelar och det roliga i att köra med en pinne skift. De flesta förare är dock fortfarande avskräckta av inlärningskurvan. Denna artikel kommer att hjälpa med att berätta grunderna i att köra en bil med manuell femstegad växellåda. Instruktioner
Hur man kör en bil med en fem-växlad växellåda
1

Aktivera kopplingen med vänster fot (det är den längst till vänster ordet pedal) genom att trycka det hela vägen till golvet . Sätt växelreglaget i neutralläge. Samtidigt som din högra fot på bromsen, starta motorn.
2

Kontrollera att parkeringsbromsen är avstängd. Flytta reglaget till första växeln och sakta lätta på kopplingen samtidigt som din högra foten från bromsen och flytta den till gaspedalen. När du låter upp kopplingen, börja ge bilen lite gas genom att trycka lätt på gaspedalen. Det viktiga är att hålla varv per minut (RPM) konstant tills kopplingen fångar och bilen börjar röra sig. Vid denna punkt, låt upp helt på kopplingen och ytterligare trycka ned gaspedalen. Om bilen stannar, koppla in kopplingen och vrida om nyckeln för att starta igen. Om du inte vet var du ska leta för RPM, kolla på instrumentbrädan. Bredvid hastighetsmätaren och oftast av samma storlek är RPM displayen (varvräknare). Detta visar hur snabbt motorn är igång, vilket bestäms av både aktuell växel och hur mycket gas motorn ges.
3

Växla in i de högre växlarna är lättare än att gå från en död stopp för först. För optimal bränsleeffektivitet, växla upp vid ca 3000 rpm. Ta bort foten från gaspedalen och trycker på kopplingen till golvet. Flytta shifter in i nästa högsta växeln och sedan långsamt låta kopplingen urkopplad under långsam nedtryckning av gaspedalen. Upprepa för varje efterföljande redskap.
4

När saktar ner, använd bromsen som du skulle i en automatisk växellåda tills du får in den i 10 mph sortiment. Vid det här laget bör du koppla in kopplingen för att hålla motorn inte stoppar när du kommer till ett stopp. När du är redo att börja igen, flytta till första växeln.
5

Generellt kan de redskap du är i betraktas i termer av snabbhet, med första växeln från 0 till 15 mph, tvåan någonstans från 5 till 25, tredje växeln från 15 till 45, fjärde från 30 till 60, och den femte från 50 till toppfart. Med detta i åtanke, och även titta på RPM hjälper dig att lära dig vad som är den ideala hastigheten för att växla upp eller ner.
6

Säkerhetskopiera fungerar på ungefär samma sätt förutom att du använder backslaget. Med kopplingen i ingrepp, flytta växeln till R och använder samma koppling /gas metod som flyttar in i första växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147916.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.