Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad använder du för Traction Om din bil är Stuck on Ice?

Om du bor i ett område som upplever kraftigt snöfall eller starka vintrar, är chansen att du kommer att hamna fastnat på is eller snö någon gång i tiden. Det finns flera metoder för att hjälpa dig att få dragkraft och få din bil utanför på isen och rör sig på vägen igen. När man försöker att köra på is, är däck spinning din största fiende, så skynda så långsamt som möjligt för att få flytta, och alltid komma ihåg när fordonet rör sig på is, kan det vara omöjligt att stoppa och du kan lätt tappa kontrollen över fordonet. Salt

Om temperaturen inte är för låg, kan salt placeras på marken runt däcket och även i en bana framför däcket att smälta bort isen, i berg formulär, salt kan bidra till att ge mindre mängder av dragkraft. Den bästa metoden är att använda salt på isen och vänta på att smälta ner.
Sand

Någon typ av sand effektivt kommer att smälta isen samt ge ganska bra dragkraft. Om sanden är tillgängligt, stänka runt däcket och framför bilen för att börja smälta isen, och omedelbart försöka flytta fordonet framåt och bort från dess tvinnad läge. I områden som har starka vintrar, tunnor sand kan ibland hittas runt utgångar på motorvägen för att hjälpa dig få flytta om du fastnat.
Tak Bältros
< p> Tak bältros kan ge stor dragkraft när ditt fordon har fastnat på is eller ens i någon tung snö. Lay bältros i en väg framför och även bakom de drivande däcken på din bil, om du accelererar mycket långsamt, kan du köra över bältros, som ger en skyddande barriär mellan däcken och is eller snö

beredas

plan som skall skyddas under dessa hala vintermånaderna. Placera en påse bergssalt eller sand i bakluckan på din bil om du råkar fastna på vägen. Om du råkar ha en bunt av bältros sitter runt från senaste tak underhåll, sätta några bältros i bagageutrymmet eller ens hela bunten i fall du har att göra en bana. Om din bil råkar vara bakhjulsdriven, kommer den extra vikten över bakaxeln hjälper även till med dragkraft på halt väglag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149606.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.