Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur gå uppför i omvänd Med en växelspak

Lära sig att köra en manuell växellåda bil är svårt nog, men att lägga till den aspekten av start av körning i uppförslut gör hela processen så mycket svårare. Vad händer om du lägger vända uppåt till mixen? Även om detta kan tyckas vara svårare, i verkligheten, är processen inte mycket annorlunda. Det är uppfattningen om vad du gör det gör det svårare, inte själva handlingen att vända uppåt. Instruktioner
1

sitta i bilen, spänn fast säkerhetsbältet och sedan justera sätet till en bekväm position, om det behövs. De tre pedaler på golvet är kopplingen, broms och gas pedaler. Gaspedalen längst till höger och bromsen är i mitten. Dessa pedaler aktiveras av din högra fot. Arbetet kopplingspedalen längst till vänster med vänster fot.
2

Tryck ner broms först, och sedan kopplingen. Släpp parkeringsbromsen. Om parkeringsbromsen är en pedal, släpp upp kopplingspedalen för att lossa parkeringsbromsen, men hålla din högra fot på bromspedalen för att hindra fordonet från att rulla. Addera 3

Starta fordonet, och sedan växla transmissionen i backen. På de flesta bilar, är backväxeln längst till höger om växlingskulissen och mot föraren. Vissa bilar kan ha backväxeln på andra platser i växellådan. Titta på diagrammet på växelspaksknoppen om du är obekant med placeringen av omvänt i bilen.
4

Sikta fordonet med ratten, och sedan kontrollera dina speglar för att vara säker på någonting är bakom dig. Du kanske tycker att det är lättare att vända sig om och titta genom bakrutan medan säkerhetskopiering.
5

Ease bort foten från kopplingspedalen samtidigt som du håller bromspedalen. Du kommer att kunna känna när motorn ingriper transmissionen. När den gör det, ta bort foten från bromsen och tryck försiktigt på gaspedalen. Om motorn har engagerat kopplingen, kommer fordonet rullar inte framåt. Det är mycket viktigt att få en känsla för reaktionen av transmissionen. Av den anledningen, praktik gör detta så ofta som möjligt i ett område fritt från andra fordon eller fotgängare tills du får kläm på det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149485.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.