Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man får igenom djup lera

Körning i leran kan vara ett äventyr eller en eländig upplevelse beroende på hur mycket du vet om terrängförhållanden. Att fastna i leran kan innebära stress, stora skador på ditt fordon och en dyr bogsera räkningen. Mud kan vara silt eller lera och har en rad olika konsistenser. Men samma körning regler gäller för dem alla. Att hålla ett par saker i åtanke, kan du köra lätt din bil genom leran och hålla ditt förnuft också. Instruktioner
1

Förbered att gå igenom leran genom att visuellt kartlägga området. Ut ur bilen för att inspektera terrängen. Kontrollera djupet av leran. Om det behövs, använd en nedfallen gren som mätanordning.
2

Ange leran mycket långsamt med 4 Låg. Börja på första växeln och använda andra redskap om du vill gå fortare. Om du känner att ditt fordon halka, nedväxling så att du inte kommer att fastna.
3

Accelerera att få upp en lerig kulle och göra samma sak om du reser ner en backe som har din bil glidande. Om du inte accelererar tillräckligt för att få upp för backen, kommer du att fastna. Snabbare nedförsbacke kommer du att ha mer kontroll så att marken glider under dig inte kommer att flytta fordonet ur kurs.
4

Omvänd riktning av fordonet om du känner dina hjul snurrar. Du kommer att vara mer än sannolikt att lämna leran på detta sätt. När du säkerhetskopierar, inte tillbaka in i leran på samma ställe. Hitta en annan väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149448.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.