Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Trailer Backing Tips för Big Rigs

Säkerhetskopiera en stor rigg kan vara farligt. I själva verket, av alla de olyckor som sker med dessa fordon, de flesta av dem har att göra med att säkerhetskopiera för snabbt. Ibland en olycka är endast mindre som att köra in i en skylt, men det finns andra faror, såsom att trassla in elektrisk tråd eller ens slå någon. Med praktiken kan säkerhetskopiera en stor rigg blivit en andra natur. Ta en ordentlig titt

Först, om du aldrig har säkerhetskopierat en stor rigg innan, öva där det inte finns någon trafik. Öva uppbackning i rakt först, sedan ändra det. Gör detta tills du är bekväm med att säkerhetskopiera. Se alla speglar, bak och sida-view, är i optimal visning position.

Innan back up riggen, måste du ta en ordentlig titt runt riggen för att se miljön och hur mycket det finns plats. Kolla in den riktning dit du ska flytta bilen. Ta del av skyltar och elkablar. När du är i bilen, titta på sidan-view och backspegeln för att kolla på förändringar i miljön, t.ex. människor eller fordon i vägen.
Säkerhetskopiera

Vänd mot förarsidan om möjligt en gång ha riggen i vända, dra fordon så hårt som du kan och när du kontrollerar spegeln, bör baksidan av lastbilen vara i sikte. Gradvis tillbaka till platsen tittar noga från speglarna.

När du är cirka 3 meter bort från säkerhetskopian plats, luta sig ut genom fönstret för att se hur mycket utrymme som finns kvar.


Tips och råd

Stäng av distraktioner såsom CB, vanlig radio, mobiltelefon och annat som kan få din uppmärksamhet vid fel tidpunkt. Håll kroppen insidan av fordonet i rörelse,. Aldrig hålla ens handen ut genom fönstret tills fordonet har stannat

sluta flytta medan det finns andra fordon runt tills du är säker på att de antingen är godkänd eller låter dig gå. Vissa kommer att försöka flytta runt dig. Dra så mycket uppmärksamhet till dig själv som möjligt för att informera fordon av dina avsikter. Håll din högra fot på bromsen istället för gasen ifall några snabba stopp behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148203.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.