Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra Jeep körsträcka

Jeepar är sportbilar och mindre fyrhjulsdrivna fordon kör konstruerade för tuffa off-road körning och marknadsförs med dessa funktioner i åtanke. Jeepar är inte kända för sin bränsleeffektivitet och kommer aldrig att kunna konkurrera med små bränslesnåla bilar i det avseendet. Som sagt, det finns många sätt att du kan förbättra Jeep körsträcka (ref 1). Med lite uppmärksamhet till grundläggande motorunderhåll, kan vissa ändringar i dina körvanor och lite framförhållning, kör en Jeep blivit en mindre bensinslukande upplevelse. Instruktioner
öka bränsleeffektiviteten genom underhålls
1

Pumpa dina däck till tillverkaren rekommenderade trycket. Var och en pund per kvadrattum i inflationen i varje däck resulterar i en 0,3% förlust i bränsleekonomi. Detta är en särskild oro för Jeep förare som tar sina fordon off-road, eftersom terrängförhållanden ofta innebär att ta bort luft från däcken (Referens 2). Att misslyckas med att reinflate däcken kommer att resultera i betydligt lägre bränsleekonomi gång tillbaka på vägen (referens 1).
2

Håll motorn väl underhållna. Rengöring av bränslefilter, byte av gamla tändstift och påfyllning vätskenivåer kommer att förbättra din körsträcka, vilket gör motorn gå smidigare (ref 1). Byta luftfilter kommer att förbättra bränsleekonomin för äldre, förgasarmotorer (Referens 2).
3

Använd rätt typ av olja som rekommenderas i din jeep handbok. Leta efter oljor som innehåller friktionsminskande tillsatser, dessa kommer att ha en etikett som säger "energibesparande" (Referens 2). Byta till syntetisk motorolja också kan lätt höja din bränsleeffektivitet (referens 1).
Bränslesnål körning
4

köra långsammare. Bränsleeffektivitet snabbt minskar vid hastigheter över 60 mph (referens 3). Köra din jeep på 62 i stället för 75 km /h förbättrar körsträcka med upp till 15% (hänvisning 1).
5

Steer, accelerera och bromsa mjukt. Detta förbättrar din körsträcka 33% på motorvägen och 5% i staden. Det har också lagt säkerhetsfördelar som mjukare körning är mer förutsägbart för både fotgängare och andra förare (Referens 3).
6

Undvik att använda jeep system luftkonditionering som drar ström från motorn och kan minska bränsleförbrukningen effektiviteten med 20%. Som sagt, öppna fönstren kraftigt minska bränsleeffektivitet på motorvägshastigheter. Det kan vara en bättre idé att använda A /C istället (Referens 1).
7

Lasta din Jeep. Även om det kan vara nödvändigt att utföra verktygssatser och sandsäckar för off-road expeditioner, lossning dem innan regelbunden körning kommer att förbättra körsträcka (ref 1). Lägga 100 pounds av vikt att ett fordon skulle kunna minska körsträckan med 2%, trots att detta är sämre i små bilar där förhållandet mellan last till bil är högre (referens 3).
8

kontroll Använd kryssning på motorvägar. Farthållaren håller din Jeep med en konstant hastighet, vilket kan spara på gas om den är inställd på mer effektiva 60 mph-intervall intervall (referens 1).
9

Stäng av Jeep istället för att låta den stå tomgång. Det är värt att stänga av motorn om du planerar att vara inaktiv i mer än en minut. Den extra slitage på startmotorn kommer att göras upp för med gas sparas (referens 1). Tomgångskörning avfall massor av bränsle eftersom Jeeps har stora motorer (Referens 3).
10

Drive i dina overdrive växlar. Detta låter motorn slår långsammare, vilket sliter ner det mindre och sparar bränsle. (Referens 3) katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148947.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.