Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att minska olyckor i korsningar

Korsningar är de farligaste platserna förare möter på vägen. Du är mer benägna att ha en krasch där än någon annanstans eftersom många förares vägar korsas. Att veta vad man ska göra när du närmar dig och när du passerar genom korsningen kommer att hålla dig och din familj. Instruktioner
1

Se framåt när du närmar dig korsningen för att avgöra om den styrs av tecken eller signaler. Kontrollera om någon trafik eller fotgängare rör sig på tvärgatan. Sök vänster fram och höger zoner i korsningen för att avgöra om din väg är klar. Om vägen är klar och skärningspunkten är okontrollerat genom tecken eller signaler, kan du passera. Kontrollera korsningen flera gånger om det finns en line-of-sight sådan inskränkning som ett träd, dubbel-parkerade fordon eller någon annan på vägen.
2

byta körfält innan korsningen om du märker att du behöver på grund av en begränsad bana. Om du har identifierat en sluten zon i en korsning på grund av ett rött trafikljus, stoppskylt eller annat fordon, kan du bara har sekunder att sluta. Addera 3

Kontrollera din backspegel så snart du vet att du måste sluta. Om ett annat fordon inte är direkt bakom dig, bromsa och stanna. Om ett annat fordon följer noga, trycka din bromsen några gånger för att låta som föraren vet att du stannar.
4

Vänta minst en sekund efter det att fordonet framför dig går innan framåt igen, så att du kan få tid att reagera på en plötslig stoppar andra fordon kan göra. Kontrollera igen att ingen drivrutin på korset gatan kör ljuset eller tecknet. Flytta din bil till en position där du kan se klart och ge företräde till någon fotgängare eller bilar. Om du är säker på din väg är öppen, fortsätt.
5

Titta framåt till nästa korsning och göra samma sak för var och en du kommer till.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149450.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.