Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips för säker körning i regn

Körning i regnet inte behöver vara farligt om man är uppmärksam på vad du gör och vad som händer runt omkring dig. Körning i regnet kan vara stressigt, och med goda köregenskaper tips kan bidra till att minska den stress och hålla dig säker. Strålkastare

Nyare bilar har en funktion där strålkastarna slås på när bilen startar oavsett vilken tid på dagen eller väderförhållanden. Om din bil är äldre eller inte har denna funktion, alltid slå på strålkastarna när himlen mörknar och ser ut som regn. Även om det bara finns ett fåtal strössel kommer ner, slå på strålkastarna hjälper dig att se bättre och tillåter andra att se dig.
Torkare

Vindrutetorkare behövs även om det bara finns ett fåtal strössel. De få regndroppar kan sudda din vision och hindra din förmåga att se ut genom fönstret på ett säkert sätt. Alltid hålla dina vindrutetorkare i gott skick och byt ut dem när de blir spruckna, sköra eller rengör inte fönstret helt. Om du har en bakrutetorkare, använda den för att rensa fönstret så att du kan se ut backspegeln medan du kör. På
hastighet

Rain vägar kan vara hal som is. Sakta ner, men inte hindrar trafiken. Vissa förare kan köra fortare och förbi dig, men du kommer att komma till din destination på ett säkert sätt om du minskar din hastighet på våta vägar. Det är lätt att hydroplane om du träffar en stor pöl av vatten på vägbanan. Du kommer att ha mer kontroll över bilen i en långsammare, men rimlig hastighet.
Stopp

Vid körning i regn, inte trampa på bromsen för en hård stoppa om det alls är möjligt. Om du behöver sakta ner, lätta på gasen och bromsa naturligt. Om något händer framför dig och du måste sluta snabbt, tryck ner bromsen, men vara beredd att styra bilen eftersom det kan snurra ut eller inte vill sluta på våta vägar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149359.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.