Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man rida en Vespa Motor Scooter

Ingenting utstrålar 60 europeiska retro mer än en Vespa skoter. Rider en skoter kan vara mer än bara en personlig försäkran om stil, kan det vara mycket praktiskt också. Med ett genomsnitt på 65 miles till gallon, enklare funktioner parkeringsplatser och lägre investeringar, kan en skoter vara precis rätt val för urbana transporter. Om det här är ditt första razzia i den tvåhjuliga världen, kan du dra nytta av information inom. Vi kommer att gå igenom grunderna i ridning en av världens mest omhuldade skotrar. Saker du behöver
Vespa Scooter
Förarens Handskar licens Mössor och långärmad skjorta eller jacka
Långa jeans
DOT godkänd hjälm (kontrollera dina lokala statliga lagar om detta är obligatoriskt, om inte , bär det ändå!)
Visa fler instruktioner
Förlösande.
1

Var noga med att veta vad och var alla dina kontroller innan börjar off. Sitt ner och håll på stängerna. Armarna ska vara sträckta bekvämt, utan att behöva luta sig framåt, och dina händer skall vila stadigt på styret. Ditt grepp ska vara avslappnad men fast, inte spänd. En spak placerad varje sida av styret

, dessa är dina bromshandtag och fungerar precis som en mountainbike. Den högra spaken styr frambromsen och den vänstra spaken fungerar bakbromsen. Det rekommenderas att bara använda två fingrar (index och mitten) för att driva dina bromsar, men du kommer att hitta din egen "stil" som du rider.
2

Slå på tändningen och starta motorn genom trycka på den röda knappen på höger sida styret kontroll samtidigt som du drar i något av bromshandtagen. Din scooter bör inledas omedelbart, och du kan släppa bromshandtaget.
3

Din högra hand kontrollerar gasspjäll, så ett avslappnat grepp är din nyckel till säkerhet. Utan att vrida på gasen, bör handleden vara i ett naturligt och avslappnat läge. Långsamt twist (eller rulla på) gashandtaget och din scooter ska börja gå framåt. Ju mer du vrider på gasen, desto snabbare kommer du att gå. När du börjar accelerera, lyfta upp fötterna och på fotplattan. Var noga med att vara smidig med gasreglaget eftersom plötsliga eller ryckiga strypning kan få dig i trubbel snabbt!
4

att stoppa, är det bäst att använda både fram-och bakbromsen jämnt. Försiktigt dra i båda spakarna samtidigt rulla på gasen. En gång på ett fullständigt stopp, se till att sätta minst en fot på marken. Återigen, är smidig tillämpning av bromsarna nyckeln till framgång. Gör ditt bästa för att inte dra i bromsen för hårt eller för plötsligt för att förhindra att hjulen låser sig. Öva start och stopp innan du flyttar till svårare manövrar eftersom lära sig att stoppa och bromsa är en viktig färdighet.
5

När du har bemästrat konsten att start och stopp, är det dags att se vad som väntar runt hörnet. Medan du vrider i hastigheter under 15mph är precis som att slå på en cykel, skotrar och motorcyklar byta riktning annorlunda än en cykel när du flyttar i hög hastighet. Ett fenomen som kallas "counter-styrning" sker. För att motverka-steer, måste du trycka en styrstång i en riktning för att gå till den sidan, med andra ord, tryck höger för att gå till höger. Så konstigt som det kanske låter, det fungerar när du försöker det.

Börja med att accelerera till 20mph sedan lätt trycka en styrstång. Du kommer att känna din skoter luta mot den sidan. Om du trycker lite mer, kommer skotern börja vända i den riktningen.

Nästa, hitta en förutbestämd punkt att börja en U-sväng på och accelerera mot den på 20mph. När du närmar dig den punkten, bromsa tillräckligt för att bromsa din fart och vända sig mot den punkten, fokusera dina ögon förbi den punkten och genom svängen. När du fyller i sin tur sakta rulla på gasen och accelererar tillbaka till 20mph.

Öva din vrida tills du kan rida i cirklar och åttor siffra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148126.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.