Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder nödbromsen

Nödbromsen kallas också parkeringsbromsen, och används ofta för ökad säkerhet vid parkering på lutande underlag. Det fungerar på ett annat system än de drivande bromsarna, som är beroende av ström från en motor som är igång. Eftersom det fungerar självständigt från bromsarna, kommer nödbromsen stoppa bilen även om de vanliga bromsarna misslyckas. Instruktioner
1

Test nödbromsen för att vara säker på att den är i drift. Stanna på en sluttning med ingenting direkt nedförsbacke från bilen. Håll foten på bromsen när du satt i nödbromsen genom att tryck på pedalen fjäderlås längst till vänster eller genom att dra upp spaken. Långsamt tar bort trycket på bromspedalen utan att ta bort din fot. Om bilen rullar neråt, är nödbromsen fungerar inte.
2

Test nödbromsen i en tom parkeringsplats om det inte finns några backar tillgängliga. Ta bilen upp till en hastighet av 20 mph. Sakta trampa på eller dra i nödbromsen. Om bilen fortfarande rullar när pedalen eller spaken helt utfälld är nödbromsen defekt.
3

Ställ i nödbromsen för parkering för att hålla den fungerar. Nödbromsen systemet har delar som är känsliga för rost när den inte används tillräckligt ofta. Ställ in den som en parkeringsbroms för övernattning minst en gång i veckan, även om din uppfart eller garage är nivån.
4

Stanna bilen med nödbromsen i händelse av ett fel på bromsarna. Många människor minns inte eller tror att använda nödbromsen i dessa spända situationer, men det kan undvika en kollision. Kliv på pedalen eller dra upp spaken långsamt och stadigt tills bilen stannar. Kom ihåg att det kommer att ta nödbromsen längre att stoppa bilen än en arbetsgrupp bromspedal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148100.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.