Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en Toyota Corolla på en Tow Dolly

En Toyota Corolla är en idealisk andra fordon, känd som en "jolle" att dra bakom din RV. Detta beror på att Corolla är en lätt sedan och därmed minskar det arbete för dragfordonet. En Corolla utrustad med en automatisk växellåda måste bogseras med dess främre drivhjulen från marken. En fiberkabel dolly är en liten trailer som fäster den främre hjulen på en bil utanför på trottoaren. Arbeta inom bogsering begränsningar av din dragfordonet är viktig för en säker resa. Saker du behöver
Tow Dolly
Visa fler instruktioner
1

bestämma den maximala dragkapacitet för dragfordonet genom att titta i sin bruksanvisning. Den 2011 Corolla väger ungefär 2,800 pounds. Vikten på din Corolla måste vara mindre än den bogsera bilens dragkapacitet.
2

Sänk bogsera dolly s koppling till dragfordonet hitchkrok och lås på plats genom att sänka spärren. Lås spärren med en saxsprint genom handtaget. Addera 3

fästa släpets vänstra kedjan till den högra sidan av hitch och högra kedjan till vänster sida. Anslut bogsera dolly s elkontakten till bilens mottagare genom att trycka de två tillsammans.
4

Förläng ut bogsera Dollys lastramper baktill. Vissa ramper kan säkras med en saxsprint. Ta bort stiften och dra ramperna ut med handen. Lay bogsera Dollys remmar platt så att Corolla kommer köra över dem vid lastning.
5

Drive Corolla långsamt uppför ramper och på bogsera dolly. Be någon att hjälpa dig rakt uppför ramper och i position. Framhjulen kommer att falla in i deras bogsering. Sätt Corolla transmission i parken, eller första växeln om den har en manuell växellåda.
6

Wrap bogsera Dollys remmar över framdäcken. Fäst remmarna ordentligt med spärrhandtag inbyggda i bogsera dolly.
7

Säkra bogsera Dollys säkerhetskedjorna runt fordonets ram och fäst dem tillbaka till släpet. Kedjorna behöver inte vara hårt, eftersom detta är en nödsituation säkerhetssystem ifall däck remmarna lossnar.
8

Tryck bogsera Dollys ramper tillbaka till sina hus och lås dem på plats.

9

dubbelkolla att Corolla s parkeringsbromsen är i avstängt läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149396.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.