Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att parkera en bil i första växeln eller Neutral

I en manuell växellåda bil , det finns inte ett redskap avsedda för parkering . Istället är de första och neutralt redskap som används . Även om detta kan ta lite tid att vänja sig om man inte är bekant med en manuell växellåda bil , parkera bilen i första eller neutral kommer snart att bli en andra natur . Instruktioner
1

Parkera bilen på en helt plan yta . Skift bilen i friläge och stänga av tändningen . Applicera i nödbromsen för att hindra bilen från att bli tillbaka .
2

Flytta din bil till första växeln vid parkering på en icke - plan yta . Håll kopplingen intryckt tills tändningen slås av och tillämpa nödbromsen . Om kopplingen frigörs när motorn fortfarande är igång , kommer bilen ryck och stall .
3

Vrid ratten mot trottoarkanten så långt som möjligt vid parkering på en brant backe . Växla till första växeln och tillämpa nödbromsen . Håll kopplingen intryckt tills bilen är avstängd. Skift i backen om du är parkering i en nedförsbacke .
4

Skift i friläge när du vill gå på tomgång bilen när den är parkerad . Applicera i nödbromsen och se till att du är på en plan yta . Neutral är den enda växelläge som du kan tomgång bilen utan att behöva hålla i kopplingen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148152.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.