Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

De skäl som sammanhänger med Road Rage

De flesta människor har upplevt någon form av road rage på ett eller annat, vare sig att ge eller ta emot slutet. Mild vägilska kan resultera i svordomar och obscena gester, mer extrema exempel på vägilska har slutat i bilolyckor, våld och död. Drivrutiner utsatta för road rage bör forskning om orsakerna till fenomenet, kanske om de vet vad som sätter igång sådana negativa känslor i sig själva att de kan undvika orsakerna, eller åtminstone göra ett medvetet försök att ha tålamod med andra förare. Stress

Road Rage är associerad med individer som redan upplever stress i sin vardag. Människor som är stressade har normalt en minskad kapacitet för utomstående irritationsmoment. De är redan "fylld till brädden" så att säga, och frustrerande körsituationer skicka dem över kanten.
Sömnbrist

Sömnbrist kan också bidra till road rage. Sömnbrist individer har minskat beslutsfattande färdigheter, och tenderar att vara mer irriterad än sina utvilade själva. Detta kan förvärras om bristen på sömn beror på stressiga omständigheter, såsom läkare som har just avslutat ett 16 timmars skift på akuten, eller mamman saknade sömn på en nyfödd och /eller andra små barn.
Addera miljöförhållanden

Extremt väder kan orsaka road rage, eftersom det kan göra förarna känner orolig. Förhållanden som tung snö, is, regn eller snöblandat regn kan göra förarna extra känslig, häftig eller oförskämd åtgärder från andra förare kan inspirera road rage i dessa förhållanden, eftersom det kan göra Ragers känns som om deras liv eller hälsa har satts i fara. Extrem värme kan också orsaka road rage, som förare är oftast obekväm och irriterad.
Running Late

Försening är en gemensam faktor i road rage. Running sent, oavsett om en arbetsrelaterad händelse, familj funktion eller kul med vänner, kan göra varje ögonblick på vägen känns förstärks i intensitet. Förare som kör under hastighetsgränsen, som inte rör sig snabbt nog på grönt ljus, eller som väja framför förare som rusar kan omedvetet inspirerar ilska och raseri från forsande partiet.
distraherad körning

distraherad körning är ett tveeggat svärd eftersom den avser road rage. Till exempel förare i uppvärmda samtal mobiltelefon, tuktar sina barn missköter i baksätet, eller argumentera med någon som sitter bredvid dem kan reagera negativt på upplevda förakt av andra förare eftersom de redan är i ett tillstånd av känslomässig intensitet. Omvänt kan distraherade förare gör hänsynslös kör beslut på grund av ouppmärksamhet till vägen, vilket orsakar ilska i andra förare på grund av deras slarv.
Traffic

Trafik förhållanden kan också leda till road rage. Rusningstrafik, omvägar, olyckor och andra villkor som gör att människor känner sig som om de har varit fast i sin bil längre än de skulle vilja vara kan leda förare att vara otålig med varandra.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149078.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.