Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en 1981 Honda GL500

Shifting ditt GL500 är en viktig del av ridning det. Växling kan du hålla bättre kontroll på cykeln, nå en högre toppfart, hålla motorn vid låga varvtal och accelererar snabbare när det behövs. Att lära sig att flytta ditt GL500 kan vara svårt om du inte har erfarenhet av manuell drivlina, men ges tillräckligt med tid och praxis alla kan lära sig att rida och flytta som ett proffs. Ta dig tid att lära sig att flytta din GL500 ordentligt. Instruktioner
1

Sätt på dig hjälmen och sitta på GL500 med fötterna på marken. Sparka upp cykelställ och vrid nyckeln till "ON" läget. Dra i kopplingshandtaget (på vänster sida styret) med vänster hand, använd sedan din vänstra fot för att sparka växelspaken ner till första växeln, sedan upp något tills den gröna lampan tänds på instrumentbrädan. Cykeln är nu i neutralläge.
2

Tryck på startknappen på höger sida styret för att starta GL500. Dra i kopplingshandtaget och sparka shifter ner en gång för att sätta cykeln på första växeln. Låt kopplingen ut långsamt tills du känner att cykeln börjar dra framåt. När detta händer, dra på gasen öppnas något innan du släpper kopplingen helt. Du bör nu gå vidare i måttlig takt.
3

Fortsätt accelerera framåt tills du behöver lägga i tvåan för att accelerera ytterligare. Detta bör vara cirka 15 mph. Vid denna punkt, dra in kopplingshandtaget och stänga gasspjället. Sparka shifter upp en gång i tvåan, släpp kopplingshandtaget och applicera en liten bit av gasspjället. Du bör nu accelererar på andra växeln.
4

Upprepa proceduren för att flytta genom alla fem växlar i växellådan som behövs. Växla ned en växel med exakt samma procedur, men vara säker på att du reser långsamt nog för att göra det genom att hålla ett öga på varvräknaren. Vanligtvis bör du inte växla ner om inte varvräknaren lyder under 3000 rpm.
5

När du är redo att komma till ett stopp, dra in kopplingshandtaget och bromsen via bromshandtaget på höger handtag och fotbromsen med din högra fot. Flytta cykeln till neutralläge genom att flytta till första växeln, sedan skjuta upp på växelspaken tills den gröna lampan tänds på instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149208.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.