Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en 10-Speed ​​Tractor

När lastbilschaufförer tänker flytta en 10-växlad växellåda i en traktor, de brukar tänka på manuellt arbete kopplingen och växelspaken tillsammans för att gå från första växeln genom 10th redskap. Under senare år har användningen av 10-växlad automatisk växellåda för att undvika föraren missbruk eller oerfarenhet varit på uppgång. Den 10-växlad automatlåda växlar också växlar på växlingspunkter som håller lastbilens motor i varvtalsregistret som kommer att leverera den bästa bränsleekonomin. Saker du behöver
Inga
Visa fler instruktioner
Komma igång
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid till läge "på".
Sida 2

Tryck ner kopplingspedalen i golvet.
3

Välj läge N på huset och se till att parkeringsbromsen är inställd. Observera växeln display på instrumentbrädan och vänta på en fast, icke-blinkande N för att visa på instrumentbrädan växel displayen.
4

Starta motorn och släpp kopplingspedalen för att registrera rätt hastighet ingående axel . Trampa ner kopplingspedalen igen. Addera automatiskt läge
5

Välj D-läget, och välj önskad startväxeln med den typ av växel väljaren installerat i lastbilen och efter den 10-växlad växellåda och lastbil tillverkarens anvisningar. Växeln har engagerat när en fast, icke-blinkande visning av den valda växeln visas i instrumentbrädan växel displayen.
6

Lossa parkeringsbromsen och fotbromsen.
7

Släpp kopplingspedalen långsamt medan du trycker lätt gaspedalen tills kopplingspedalen är hela vägen upp och trucken är i rörelse. Lastbilen kommer automatiskt att flyttas utan vidare tågförarinmatning. Addera manuellt läge
8

Välj M, eller manuellt, läget på växelspaken eller väljaren. Använd "upp" pilen eller "nedåt" pilknappen för att välja lämplig startväxel efter lastbilen och /eller överföring tillverkarens bruksanvisning. Växeln har engagerat när en fast, icke-blinkande visning av den valda växeln visas i instrumentbrädan växel displayen.
9

lossa parkeringsbromsen och service bromsar.
10

Släpp kopplingspedalen tills trucken börjar röra sig.
11

växellådans manuellt från växel till växel med hjälp av "upp" eller "ner" pilarna på skift konsolen. Gör alla skift på optimala varvtal för att uppnå maximal bränsleekonomi, efter motortillverkarens instruktioner.
Vändläget
12

Välj R, eller omvänt, läget på växelspaken eller konsol. Välj den lägsta kategorin, om så önskas, genom att trycka på "låg"-knappen på skift konsolen. Ta inte några ytterligare åtgärder förrän en fast, icke-Blanking R-1-indikatorn visar i instrumentpanelen växel displayen.
13

lossa parkeringsbromsen och service bromsar.
14

Släpp kopplingspedalen tills trucken börjar säkerhetskopiera.
Stänga
15

Ta trucken till ett fullständigt stopp med kopplingspedalen nedtryckt.

16

Välj läge N på skift konsolen och vänta tills en fast, icke-blinkande indikator kan ses i instrumentbrädan växel displayen.
17

Engagera parkeringsbromsarna.

18

Stäng av motorn, och släpp kopplingen när motorvarvet ligger på noll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149453.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.