Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Nevada Headlight förordningar

Headlight regler finns i varje stat att ge minimala säkerhetsstandarder för bil-och mc-resenärer. Lagar varierar från land till land, så det är viktigt för fordonsförare att bekanta sig med lagarna i deras hemland, liksom länder som de planerar att resa till. Delstaten Nevada har angivits flera förordningar rörande strålkastare för bilar och motorcyklar. Bil strålkastare förordningar
Bilar i Nevada måste ha minst två strålkastare på framsidan av fordonet.

Nevada Lagen säger att alla fordon, med undantag för motorcyklar och mopeder, måste ha minst två strålkastare med minst en på varje sida av fordonets front. Varje strålkastare kan inte vara mer än 54 inches från marken (snöröjning fordon är undantaget), och kan inte vara mindre än 24 inches från marken. Lastbilar, måste bussar och släpvagnar som är 80 inches bred eller mer har extra clearance lampor i bärnsten färg på fordonets front.
Extra strålkastare förordningar
Nevada lagstiftning föreskriver särskild höjd krav för strålkastare.

Nevada lag tillåter även fordonsförare att använda högst två extra passerar lampor, förutsatt att de är monterade på framsidan av fordonet på en höjd mellan 24 och 42 inches. Ett fordon kan också ha två dimljus på framsidan av fordonet monterad på en höjd mellan 12 och 30 inches, så länge ingen av helljuset del av den vänstra lätta projekten inte mer än 4 inches ovanför centrum av lampan på ett avstånd av 25 meter. Även om alla dessa lampor kan tillåtas på ett fordon, kräver Nevada statlig lag som högst fyra sådana extraljus kan tändas samtidigt om någon av lamporna är kapabla att projicera en stråle av 300 candlepower eller mer.

Motorcykel Headlight Regulations

Motorcyklar kör på motorvägen är skyldiga att ha åtminstone en strålkastare, terränggående motorcyklar kräver ingen.

När du kör motorcykel i Nevada, måste du vara medveten om särskilda strålkastare regler för att driva motorcyklar på motorvägen och off-road. För användning i terräng, kräver Nevada lag motorcyklar att ha minst en strålkastare. Modulerande vägbelysning är också acceptabla för användning. Om du planerar att köra din motorcykel off-road, behöver du inte ha någon strålkastare på din motorcykel, även om man rekommenderas om du planerar att åka under natten. När Headlight användning krävs Addera
Headlight användning krävs i Nevada efter solnedgången och före soluppgången.

Nevada lagen säger att alla fordon som färdas på en motorväg måste ha sina strålkastare på från en halvtimme efter solnedgången till en halv timme före soluppgången. Strålkastare skall även slås på när otillräckligt ljus, väderförhållanden eller andra atmosfäriska fenomen orsakar förarens sikt skall minskas till under 1.000 meter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148590.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.