Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Brake Medan Driving

Medan sunt förnuft spelar den största faktorn till bromsning effektivt och säkert under körning, att veta hur din bil bromsar kommer att optimera din framgång. Det finns många faktorer att beakta vid inbromsning. En av de viktigaste är att förstå att bromsarna på din bil kommer att stoppa hjulen, men däcken stoppa fordonet. Om alltför mycket rörelseenergi överförs till bromsarna och däcken kan inte svara i tid, har du placerat din bil och dig själv i stor fara. Instruktioner
1

Kontrollera och justera däcktrycket på alla fyra däcken på din bil varje gång du gas upp. Lågt eller högt däcktryck tar avstånd från däckens förmåga att effektivt stoppa fordonet. Få rätt däcktryck för din bil ligger på däcket informationen plakat (vanligtvis placerad på förarsidan dörrkarmen eller i fordonets bruksanvisning) och justera däcken till det rekommenderade lufttrycket. Även kontroll och justering av däcktryck, också ta en titt på däckets slitbana.
2

uppmärksam när du kör. En av de främsta orsakerna till stänkskärm Benders är en föraren distraheras. Denna situation tar förarens uppmärksamhet från vägen och även för en vanlig sekund, kan detta vara förödande för ett fordon i rörelse. Ju snabbare bilen går, är det längre avståndet den kommer att behöva för att effektivt bromsa.
3

blicka framåt på trafiken framför dig. Applicera två andra regeln, men du är bättre att tillämpa en tre-eller fyra-andra regeln. Detta är när fordonet framför dig passerar ett objekt och det tar bilen ytterligare tre till fyra sekunder passera samma objekt. Körning närmare till fordonet framför dig inte bara skapar en trafikfara, men du kommer också att behöva bromsa så ofta som bilen gör och om den panik stopp, kan bilens bromsar och däck inte har samma svar.
4

Coast ditt fordon och praktik har inte bromsa ofta. Detta fungerar tillsammans till steg 3 om du lämnar tillräckligt med utrymme mellan din bil och bilen framför dig. Låt din bil till naturligt sakta ner genom att inte över att påskynda och ta bort foten från gaspedalen när du närmar närmare till bilen framför dig istället för att automatiskt bromsa. Hastighet är den främsta orsaken till för tidig bromsslitaget. Om du söker Steg 3 och du märker bromsljusen kommer på en bil som är tre eller fyra bilar framför dig, helt enkelt ta bort foten från gaspedalen och förutse de andra bilarna bakom en bromsning måste sakta ner.
5

Öva bilens broms respons. Öva detta på ett icke-trafikområde för att få en känsla av hur stort avstånd det tar för bilen att sluta --- utan sladd däcken --- från 30 mph, 45 mph och 60 mph.
6

Inte stampa på bromspedalen till panik stoppa fordonet. Genom att göra så, har du överfört vikten av fordonet för snabbt till framsidan av fordonet. Denna viktöverföring kommer att förhindra däcken från att kunna hantera den energi att stoppa effektivt som de främre bromsarna låser sig. ABS bromsar var utformade för att hjälpa förare att undvika detta scenario. Även om många människor ogillar känslan av ABS-bromsar när efterfrågan placeras på dem, misslyckas de att förstå att när däcken skrikande på vägen, har de redan förlorat kontrollen över sitt fordon.
7

Vet hur din ABS bromsar arbete och praktik med dem. Återigen, om skonsamma till ingen-trafik vägar, tillämpa dina bromsar hårt för att engagera ABS-systemet och se hur det stannar fordonet. Bromspedalen tar puls och bromsarna kommer att producera en morrande klagomål. Fordonet kommer att kännas som att det inte är det som hindrar effektivt, utan tvärtom, är fordonet saktar ner mer effektivt än när däcken skrikande över vägen. Aldrig pumpa fotbromsen för att avaktivera ABS bromsar sensation. Stadigt tryck på bromspedalen --- inte stampa --- hjälper dig bromsa in bilen mer effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148198.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.