Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Hill Starta en manuell bil

En av de största hindren människor möter i att lära sig att köra en manuell växellåda är att börja köra uppför en backe från en död start. När fordonet kommer till ett stopp på en kulle, på grund av en stoppskylt, bromsljus eller trafik, måste du kliva på bromsen och trycker ner kopplingspedalen hela vägen ner. Genom att trycka på kopplingen ned sätter fordonet i neutralläge, vilket förhindrar motorn inte stoppar. För att flytta framåt, har kopplingspedalen gradvis släppas samtidigt ge gas till motorn genom att trampa på gaspedalen. Fordonet kommer att rulla bakåt och motorn kommer att stanna om kopplingen och pedaler accelerator inte drivs i synk. Instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Parkeringsbromsen kan du trycka ner kopplingen utan att rulla bakåt. Placera fordonet på första växeln.
2

Håll kopplingen nedtryckt med din vänstra fot och placera din högra fot på bromsen och gaspedalen. Tårna av din högra fot ska vara på bromsen och hälen på höger hand ska kunna nå gaspedalen.
3

Öva släppa kopplingen flera gånger tills du kommer till friktion punkten. Friktionen punkten hänvisar till den plats där energin i motorn överför från motorn i ett tomgångsläge till där bilen börjar röra sig framåt. Friktionen punkten varierar från bil till bil. Att lära sig att styra friktionen punkten är hemligheten i att köra en manuell växellåda. När du utvecklar en känsla för det, är det möjligt att stoppa och starta på en kulle genom att bara använda kopplingen, bromsen och gaspedalen och förbi parkeringsbromsen.
4

Släpp kopplingen till friktionspunkten samtidigt delvis släpper parkeringsbromsen. Steg på gaspedalen. När du känner att bilen börjar gå framåt, helt lossa parkeringsbromsen.
5

ge bilen mer gas och gradvis släppa kopplingen. Vid denna punkt i bilen börjar röra sig framåt. Fortsätt att ge fordonsgas och helt släppa kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148928.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.