Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Att lära sig att köra en pinne Skift

Lära sig att köra en bil med manuell växellåda, eller "stick shift", är en utmaning för dem obekanta i drift en koppling, som reglerar vridmoment överföring, samt en växelspak. Korrekt förberedelse och studera ordentlig kontroll av en pinne skift kan göra hela skillnaden. Saker du behöver
Automobile med manuell växellåda
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1 Ta en stund att studera de kontroller av bilen kommer att ge dig bättre kontroll.

Bekanta dig med bilen. Kontrollerna och känslan av många bilar skiljer sig. Till exempel kommer ett lätt fordon vara lättare att kontrollera än en tung SUV.
2

Få en instruktör eller personlig tränare för att vara din passagerare. En person med mer erfarenhet av att köra en manuell växellåda kan ge dig råd, samt hålla dig fokuserad på vägen. De kan också ge tips och svara på frågor som du kan ha.
3

Förbered. Ta de metoder som krävs för att förbereda dig när du kör. Justera din spegel och bältet till dina önskemål. Dessa försiktighetsåtgärder, medan inte bara värdefulla, kommer att hjälpa dig att ta bättre kontroll över fordonet.
4

Hitta ett stort område fritt från hinder. När lära sig att köra bil, är det viktigt att vara lugn och avslappnad. En stor öppen yta med en tydlig vy hjälper dig att ta bättre kontroll samtidigt hålla dig säker från eventuella olyckor. Addera Köra Stick Shift Bil
5

Börja om en plan yta. Körning på en plan yta kommer att hjälpa till att balansera bilen när i enheten och hålla den från att rulla fram och tillbaka medan du använder kopplingen.
6

Bekanta dig med växelspaken. Läs bilens manual eller guide för att styra växelspaken i mittkonsolen, och bli bekant med vad varje redskap gör.
7

Rikta dina fötter till regelrätta kontroller. Placera dina fötter så att den vänstra riktas till kopplingsstyrningen. För att välja en växel, först trycka ner kopplingspedalen ner helt i golvet och använd handen för att placera växelspaken.
8

Placera reglaget till första växeln. Med kopplingen nedtryckt, välj den första växeln. Denna växel kan bilen få en låg hastighet.
9

försiktigt släppa kopplingen. Använd din högra fot samtidigt som kopplingen släpps försiktigt trycka ner gaspedalen för att accelerera bilen framåt. När kopplingen är helt släppt, använd din högra fot för att ytterligare trycka ned gaspedalen för att få fart. Precision timing släppa kopplingen och trycka ned gaspedalen i samma ögonblick är absolut nödvändigt för en mjuk gång.
10

Använd korrekt dom. När du känner att det är dags att flytta till en annan växel, trycka ner kopplingen till golvet och släpp gaspedalen unisont. Använda handen, placera shifter in din nästa växel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149279.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.