Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips för parkering & Defensiv körning

Parkering och försvar körning är två oumbärliga färdigheter för bilister. De ger förarna möjlighet att säkert navigera till sin bestämmelseort och lämna sitt fordon ur farans väg. Defense körning går utöver de allmänna reglerna i vägen, det är en separat kompetens som bidrar till att undvika olyckor. Syftet med defensiv körning är att förutse hotfulla situationer och undvika farorna med ogynnsamma körförhållanden och de misstag som andra förare. Observation Avstånd

Vistas varning och titta på din distans går hand i hand när man försöker undvika olyckor. När en förare fixerar, eller stirrar på ett objekt i tre sekunder eller mer, kan han förlora reda på vad som finns framför honom. För att undvika olyckor som orsakas av tailgating, följ två andra regeln vid normal körning och vägförhållanden. Lokalisera ett stillastående föremål framför dig. Räkna sedan hur många sekunder det tar att nå den efter bilen framför dig passerar den. Om tiden är mindre än två sekunder, bromsa bilen tills du kan möta två-andra standard.
Anpassning till Väglag

Anpassning till vägförhållandena kräver en varning förare som respekterar vägen. Farliga vägförhållanden finns i många olika situationer, särskilt nattetid, enligt Defensiv körning Tips, olyckor är fyra gånger så stor risk när det är mörkt. Andra vanliga besvärliga vägförhållanden inkluderar dimma, regn, snö och is, beroende på din plats.

Vid körning i dimma, hålla dina strålkastare på låg för bättre synlighet. Om det regnar är närvarande, vara säker på att din däckets slitbana är djup. Vattenplaning, eller förlora dragkraft på en våt väg, orsakas av kala däck inte ta bort inflöde av vatten, enligt University of Pittsburgh.
Fickparkering

en nödvändig färdighet i många ställen, måste fickparkering också göras med en defensiv körning tänkesätt. För att säkert och framgångsrikt park, måste utrymmet i sig vara minst 4 fot till 6 fot större än din bil, enligt Fearless Driver. När du hittar en plats, stanna och sätta på din tur signal mot den sida av vägen som du parkering. Om du gör det kommer att varna andra förare att dina avsikter och bidra till att undvika en olycka.

Vid parkering, drar bilen halvvägs upp bredvid bilen framför din egen. Vrid ratten hela vägen in mot trottoarkanten och sakta tillbaka in i utrymmet. När den bakre delen av bilen är 1 1/2 fot från trottoarkanten, börjar sakta rotera hjulet tillbaka till den andra sidan, vilket gör att bilen att komma närmare trottoaren eftersom de flesta av bilen kommer in i parkeringsplats. Efter fullständigt drar bilen i utrymmet, justera för rätt position genom att flytta bilen framåt och bakåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148562.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.