Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Knep för att få mitt tredje generationens Mazda RX-7 igång

Tredje generationens Mazda RX-7 bilar har varit i omlopp sedan 1993 och ägarna ofta ändra dem till sportbilar med race kapacitet. Ibland, bilarna har problem vid start., Som du kan fixa snabbt, enkelt och till låg kostnad. Det är bäst att prova några tips, i följd, för att försöka lösa problemen innan du överväga att betala för professionella ändringar eller reparationer. Byt Bränslepump

Om bilen inte startar alls eller startar en kort stund, och sedan misslyckas igen kan det vara en igensatt bränslepump eller smutsigt bränslefilter, båda av som du kan byta till relativt låg kostnad . Med bränsleledningen från pumpen och blåsa luft längs det kan hjälpa dig att testa för blockeringar. En översvämmad motorn kommer också göra att bilen inte att starta. Mazda RX-7 bilar är multi-point bränsleinsprutning med tankar storlekar av cirka 76 liter, enligt Motor Trend, så kom ihåg att inte hålla trycka på gaspedalen när du försöker starta motorn, eftersom detta kommer att orsaka utsläpp av för mycket bränsle. Upprätthålla en konstant, fullt tryck på pedalen.
Bort och installera om EGI Fuse
p Om motorn fortfarande inte startar, ta bort EGI (Electronic Bensin Injection) säkring. Fortsätt att trycka på gaspedalen och hålla den intryckt samtidigt som man försöker vrida tändningsnyckeln. Installera om EGI säkringen och prova att starta motorn igen.
Avlägsna och rengör tändstiften
p Om din Mazda RX-7 fortsätter att misslyckas när du startar upp , ta bort och rengör tändstift från motorn. Använd ett specialverktyg tändstift till skiftnyckel dem. Byt rengjorda tändstift eller nya med en liten mängd av automatisk transmissionsolja och försök starta motorn igen. Mazda RX-7 bilar använder BUR9EQP tändstift, enligt tändstift. Gör ett oljebyte innan du kör den för en lång resa.
Start i First

1993 eller nyare tredje generationens Mazda RX-7 bilar har några ovanliga start frågor , såsom det påskyndade warm-up system, vilket ökar rpm upp till 3000 vid start. Detta system förbättrar bilens prestanda i kallstart villkor genom att värma upp syresensorn, men du kan undvika det om du vill genom att starta bilen i första växeln med kopplingen nedtryckt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149150.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.