Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bevara din Manuell växellåda Clutch

Många människor känner att de har bemästrat sin manuella växellåda eftersom de inte stanna vid stopp och start, och kan även lyckas få upp en brant backe med trafikljus. Detta är emellertid bara hälften av korrekt drivning av en manuell växellåda. Den andra halvan är att använda kopplingen effektivt, därför att hålla den från att brinna ut från överanvändning och missbruk. För att göra detta, det finns några steg du måste följa. Instruktioner
1

Tryck din koppling hela vägen in så ofta som möjligt. Självklart kommer det att finnas tillfällen som du har att rida den lite, men bara för att du kan flytta med kopplingen delvis engagerad betyder inte att du ska flytta med kopplingen delvis ingrepp. Partiell kopplingsansättning är vad bär det ut, så desto mindre detta sker desto bättre.
2

Sakta ner med bromsarna bara. Det verkar självklart, men många människor använder sin koppling som en rudimentär broms. Det är inte en broms. Det är en koppling. Så om du växling eller frikoppla motorn av en annan anledning, hålla foten på det.
3

Matcha dina varv varje gång, oavsett om du uppväxling eller nedväxling. Även om det verkar ganska intuitivt att lätta på gaspedalen när uppväxling, många förare glömma att du behöver göra det motsatta medan nedväxling. När du nedväxling, trampar gaspedalen lite -. Om du känner en sticket som de lägre växel ingrepp, du sätter onödig press på kopplingen
4

Hitta området på pedalen där kopplingen griper in. Det är olika på varje bil, men om du vet att din man kan flytta mer exakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148841.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.