Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man gör en Burnout På en framhjulsdriven

"Wiing, wiing, wiiinnng, wiiiiiiiinnnnng, kvitter." Ahh, den sirenappellen av en front-wheel-drive utbrändhet, så ofta en kakofoni av ljud och åska med lite i vägen för rök eller raseri. Front-förare är, nästan per definition, är mindre kraftfull än bak-drivrutiner. Den FWD drivlina helt enkelt inte lämpar sig antingen hantering eller dragkraft i en rak linje, så tillverkarna tenderar att hålla chassit "dåligt beteende i schack genom att använda motorer med flera hög-rpm hästkrafter än låg-rpm vridmoment. Detta gör produktiva burnouts lite svårare att initiera, men kan göra dem lättare att upprätthålla. Saker du behöver
Vatten
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta, vilket naturligtvis kommer att utbrändhet rutan på en dragstrip. Ingen laglydig medborgare skulle överväga att göra en burnout någon annanstans, eftersom det skulle vara olagligt. Konkreta kuddar och metallplåtar på en dragstrip är de enda platser för att utföra en utbrändhet. Om du gör det på en typisk väg eller på en parkeringsplats kan mycket väl hamna peppering dina fendrar med stenar och smält asfalt, vilket är ytterligare ett skäl att inte göra det.
2

Häll vatten från en fem- liters hink eller slang framför däcken, sedan dra bilen framåt på pöl. Om du är på en dragstrip (och naturligtvis du är), sedan köra runt någon stående vatten i utbrändhet rutan och spraya inte hela spåret ner när du vattnar däcken. Det finns ingen mening i att få dina bakdäcken våta och riskerar att destabilisera bilen när allt du behöver är lite vatten på fronter.
3

i parkeringsbromsen, och höja rpm till halvvägs mellan motorns vridmoment och toppar hästkrafter. Om du inte har motordata tillgängliga, bör då 3.500 till 4.000 göra det. Lätta bilar med större motorer, tunga svänghjul och smala däck kan initiera en utbrändhet på närmare vridmoment toppen, medan tunga bilar med en liten förskjutning motor, lätt svänghjul och feta däck behöver lite mer motor tröghet att få fart.

4

Låt kopplingen ut, men inte släppa det helt som du gör vid växling. En plötslig chock kommer att bidra till att få däcken att flytta, men om de misslyckas med att snurra då står du en utmärkt chans att bryta något dyrt. Låt kopplingen i ca 1/3 av mängden tid som du skulle för en smidig lansering på gatan, som är att säga om 0,5-1,00 sekund.
5

Stab gasen för att hålla motorn rpm upp som kopplingen griper in. Tröghet är nyckeln här, låta motorn sjunka under dess vridmoment topp och du kanske inte kunna upprätthålla den utbrändhet. När du har kopplingen fullt ut, höja rpm till bara blyg din hästkrafter topp för att hålla däcken snurrar.
6

Håll utbrändhet tills du har skapat ett grundligt imponerande moln av rök eller blåst motorn i bitar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148084.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.