Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Justera ratten och Seat

Att vara i förarsätet ska vara bekväm och säker. Om du inte ordentligt justera förarsätet och ratten du kanske inte. Använd följande tips för att hjälpa dig ordentligt justera ratten och sätet så att din nästa körupplevelse kommer att vara både bekväm och säker. Instruktioner
1

Gör dina justeringar i förarsätet och ratten innan du någonsin vrida om nyckeln för att starta motorn. Du bör väl rem och spänne sätet innan du gör dina justeringar.
2

Sätt händerna på ratten när du sitter upp i förarsätet. Justera höjden på sätet om ratten är för låg eller för hög. Flytta stolen uppåt eller bakåt om du har problem att nå ratten. Få ytterligare stöd för korsryggen om det behövs genom att använda ett svankstöd pad eller kudde. Många av de nya fordonen har svankstöd säten för din körkomfort.
3

Plocka upp din högra fot och se om du kan lätt nå gas-och bromspedaler. Om inte, justera förarstolen så du måste kunna komma åt båda dessa pedaler snabbt för fullständig körsäkerhet.
4

Flytta ratten upp eller ner och flytta den närmare eller längre bak för att ha ett bekvämt grepp om ratten. De flesta fordon har en tilt wheel för komfort eller för dem med mycket korta armar eller långa armar.
5

Kontrollera din bil speglar när du känner att du har ditt säte och ratt ordentligt justerad. Du måste se klart ut ur båda backspeglarna och backspegeln när du har etablerat rätt plats för förarstol och ratt.
6

Spara din förarsätet, rattläge och spegel platser om din bil har funktioner för att automatiskt justera. Använd justering funktionen om din bil har det, för att spara dig tid och besvär återställa och justera allting.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147883.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.